PNTCD considera neconstitutionala "reinfiintarea SIPA (Serviciul Independent de Protectie si Anticoruptie) sub denumirea Directia pentru prevenirea criminalitatii in mediul penitenciar, prin Ordin al ministrului Justitiei, Monica Macovei" si solicita
PNTCD considera neconstitutionala "reinfiintarea SIPA (Serviciul Independent de Protectie si Anticoruptie) sub denumirea Directia pentru prevenirea criminalitatii in mediul penitenciar, prin Ordin al ministrului Justitiei, Monica Macovei" si solicita presedintelui Traian Basescu desfiintarea noii structuri. Taranistii apreciaza ca, prin infiintarea Directiei, se incalca articolul 188 din Constitutie, potrivit caruia organizarea si functionarea "componentelor fortelor armate se stabilesc prin lege organica". SIPA, dar si noua Directie a Ministerului Justitiei sunt "componente ale fortelor armate", angajatii structurii fiind militari de cariera, care-si desfasoara activitatea potrivit regulamentelor militare, explica vicepresedintele taranist Aurelian Pavelescu, intr-un comunicat de presa difuzat ieri. El aminteste ca SIPA a fost desfiintata chiar din motive de neconstitutionalitate, "dupa ce a functionat noua ani in nelegalitate si a reprezentat un adevarat bastion al santajului si politiei politice, condusa de fosti ofiteri superiori ai securitatii, precum generalul Marian Ureche, tortionarul marelui filosof roman Ioan Petru Culianu". Pavelescu subliniaza ca nimeni nu a fost tras la raspundere pentru abuzurile SIPA. De asemenea, el observa ca nimeni din cadrul Directiei, reinfiintata in 20 iunie 2006, nu a prevenit fuga lui Omar Hayssam si nu a fost tras la raspundere, "ministrul Macovei sustragandu-se in mod las de la orice raspundere", cu toate ca actiunile ilegale s-au desfasurat in primul rand in timpul sederii lui Hayssam in penitenciar. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.