Chiar daca Mondialele de gimnastica de la Aarchus, Danemarca, debuteaza abia la 14 octombrie, lupta dintre echipele Romaniei si SUA a inceput in culise.

Nadia Comaneci a fost consultata cu privire la sansele la aur ale celor doua tari, stiut fiind faptul ca antrenorul lotului nostru, Nicolae Forminte (foto), a fost nevoit sa alcatuiasca o echipa in ultimul moment, cu gimnaste retrase, care sa asigure locurile goale ramase in urma fetelor accidentate. Nadia s-a aratat optimista, declarand ca in ciuda lipsei lor de experienta, romancele pot pune probleme favoritelor concursului, pentru ca sunt foarte talentate.

TEST. Si pentru Nicolae Forminte aceasta competitie este o piatra de incercare, la Aarhus fiind pusa in joc functia sa la conducerea lotului olimpic: ""Este adevarat ca mergem acolo sa cucerim o medalie, dar acest obiectiv nu va fi usor de atins. Strategia mea este sa cooperez cu fetele, nu sa le impun eforturi nesfarsite de-a lungul unor antrenamente obositoare cu orice pret"", a spus Forminte, care spera ca intuitia Nadiei sa nu dea gres.