Presedintele PSD, Mircea Geoana, a sustinut ieri, ca nu doreste sa-si prelungeasca mandatul in fruntea PSD cu inca doi ani, asa cum se speculase in presa centrala. Liderul PSD a spus ca nu se pune problema ca actuala conducere a partidului sa-si depu
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a sustinut ieri, ca nu doreste sa-si prelungeasca mandatul in fruntea PSD cu inca doi ani, asa cum se speculase in presa centrala. Liderul PSD a spus ca nu se pune problema ca actuala conducere a partidului sa-si depuna mandatul la Congresul extraordinar care va avea loc pe 9 decembrie si ca acest lucru se va petrece cu ocazia Congresului ordinar care va avea loc anul viitor in functie de data privind alegerile pentru Parlamentul European. "Speculatiile aparute prin presa referitoare la depunerea mandatului nu au nici o legatura cu realitatea. La Congresul de pe 9 decembrie se va vota modificarea Statutului, iar acest Congres va fi precedat de o ampla dezbatere interna pe principalele elemente ale programului si alte Statutului", a spus Geoana. El a precizat ca nu se poate stabili data urmatorului congres ordinar si a spus ca suprapunerea acestuia cu alegerile pentru Parlamentul European este imposibila, intrucat organizarea congresului necesita o perioada de cateva luni de dezbateri interne.
Consultari pe legile sigurantei
Pesedistii au cerut ieri, consultari intre partidele parlamentare si primul-ministru pe tema legilor sigurantei nationale. "Nu avem voie sa lasam Romania intr-un moment foarte delicat pe scena internationala fara un set legislativ care sa permita serviciilor noastre de informatii, Armatei Romane si, in general, Romaniei sa aiba o strategie de securitate adaptata noului context international", a declarat ieri, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, Mircea Geoana. Romania, in acest moment, nu are adoptate legile sigurantei nationale, adaptate la noul context de securitate internationala. Dupa numirea lui George Maior, cred ca am putut termina cu comentariile frivole si fac un apel la toti liderii de partide, inclusiv la primul-ministru sa avem o consultare pe continutul legilor sigurantei nationale", a conchis presedintele PSD. Geoana a mai cerut Guvernului si Presedintiei sa aiba o reactie fata de incercarile de determinare a autonomiei teritoriale in Tinutul Secuiesc. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.