Liberalii cazuti in dizgratia conducerii PNL, Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Raluca Turcan, Cristian Boureanu si Radu F. Alexandru vor prezenta in cursul zilei de duminica mult laudata platforma-program pentru relansarea liberala. Prezentarea docu
Liberalii cazuti in dizgratia conducerii PNL, Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Raluca Turcan, Cristian Boureanu si Radu F. Alexandru vor prezenta in cursul zilei de duminica mult laudata platforma-program pentru relansarea liberala. Prezentarea documentului va avea loc in judetul Arges, in imprejurimile municipiului Pitesti, se arata intr-un comunicat remis redactiei, semnat de ex-liberalul Boureanu. Mona Musca nu va sprijini cu prezenta platforma deoarece verdictul de "politie politica" dat de CNSAS are toate sansele sa umbreasca demersul rebelilor din PNL. Gloriile de altadata ale PNL se bazeaza si pe un sprijin din teritoriu, insa sunt perfect constienti ca eventualii sustinatori se tem de ochiul ager al premierului Tariceanu.
Consultari cu liberalii din popor
Fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica a declarat ieri ca ideile platformei liberale, care va fi lansata la Pitesti, vor fi dezbatute cu "liberalii de la baza si toti simpatizantii liberali" din tara, intr-o serie de intalniri, dupa care va fi adoptat un document oficial al platformei. "Trebuie sa se inteleaga ca platforma se adreseaza liberalilor de la baza si tuturor simpatizantilor liberali. Este motivul pentru care dorim ca ideile sale sa fie dezbatute cu ei. Dupa aceasta dezbatere, care presupune intalnirea cu liberalii din tara, vom putea adopta un document care sa exprime vointa fata de nevoia unei puternice si moderne componente liberale de dreapta", a spus fostul presedinte liberal, citat de Mediafax. Stoica a mai spus ca alegerea municipiului Pitesti pentru lansarea ideilor platformei nu este intamplatoare, avand in vedere necesitatea ca PNL " sa se intoarca atat la traditia Bratienilor, cat si la identitatea sa doctrinara de dreapta", a mai spus Stoica. "Este o propunere de platforma politica, noi am anuntat de luni bune ca vom lansa aceasta platforma in luna octombrie, catre toate organizatiile PNL. In octombrie a aparut problema doamnei Musca, dar ea a depus constestatie la CNSAS si credeam ca va primi un raspuns pozitiv, pentru ca ea nu a colaborat cu Securitatea, in sensul verdictului. Dupa ce se va rezolva problema, Mona Musca ni se va alatura", a spus ieri si consilierul prezidential Theodor Stolojan. El a insistat ca evenimentul nu are legatura cu "scenariile vehiculate" despre formarea unui megapartid. "Este o propunere de platforma politica, noi am anuntat de luni bune ca vom lansa aceasta platforma in luna octombrie, catre toate organizatiile PNL. In octombrie a aparut problema doamnei Musca, dar ea a depus constestatie la CNSAS si credeam ca va primi un raspuns pozitiv, pentru ca ea nu a colaborat cu Securitatea, in sensul verdictului. Dupa ce se va rezolva problema, Mona Musca ni se va alatura", a spus Stolojan.
Promisiunea lui Orban
Initiatorii "platformei-program pentru relansarea liberala" trebuiau sa-si propuna ideile in cadrul PNL si nu sa lanseze atacuri sistematice impotriva oricarei decizii sau actiuni a partidului, a declarat ieri, in replica, Ludovic Orban. "PNL e principalul partid de guvernamant si are probleme mult mai importante in momentul de fata decat niste platforme lansate de fosti sau viitori fosti membri ai PNL", a spus presedintele liberalilor din Capitala. El a precizat ca, desi nu are legatura cu apropiata lansare a platformei politice, excluderea din PNL a lui Theodor Stolojan si cea a lui Valeriu Stoica sunt "in curs de derulare procedurala, pentru ca, de peste un an, au atacat partidul din care fac parte".
Stolojan si Stoica, la final
PNL Sector 2 a amanat, din nou, pentru saptamana viitoare, sedinta conducerii filialei in care urmeaza a fi votata recomandarea PNL Bucuresti de excludere din partid a consilierului prezidential Theodor Stolojan. Liderul organizatiei, Mihai Georgescu, a declarat, citat de Mediafax, ca motivul acestei decizii de amanare este absenta din Bucuresti a mai multor membri ai conducerii filialei. De asemenea, Biroul Permanent al PNL sector 5 stabileste, luni seara, data la care va avea loc sedinta in care va fi analizat "cazul Valeriu Stoica". "Vom lua la cunostinta recomandarea PNL Bucuresti de excludere a lui Valeriu Stoica, vom stabili data la care va avea loc sedinta in care vom discuta acest caz si ii vom trimite acestuia invitatia de a participa la sedinta", a declarat presedintele PNL Sector 5, Dan Meran. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.