Conducerea Organizatiei PNL Sector 2 a decis ieri excluderea din partid a
fostului presedinte PNL Theodor Stolojan.

Decizia excluderii consilierului prezidential din PNL a fost adoptata cu noua voturi ""pentru"" si unul ""impotriva"". Hotararea vine dupa ce marti organizatia amanase pentru saptamana viitoare luarea unei decizii in cazul Stolojan.
Potrivit liderilor filialei, Stolojan a fost exclus ca urmare a incalcarilor grave si repetate ale prevederilor statutului PNL si ale codului etic. De asemenea, lui Stolojan i se imputa ca a incalcat sistematic hotararile organismelor de conducere ale partidului si a facut actiuni si declaratii publice impotriva hotararilor luate prin vot de catre conducerea PNL. Ludovic Orban, liderul PNL Bucuresti, organizatia la recomandarea careia s-a decis excluderea lui Stolojan, a apreciat decizia drept una fireasca, asteptata, in concordanta cu statutul si codul PNL.
""DECIZIE SUB PRESIUNE"". Theodor Stolojan a declarat ca nu este surprins de excluderea sa din PNL. ""Am aflat din mass-media despre decizia de excludere. Este o decizie rusinoasa, impusa de grupul Tariceanu - Olteanu - Orban. Acest grup si-a propus sa elimine din PNL pe oricine are alte pareri decat dansii"", a declarat Stolojan. ""S-au grabit inainte de actiunea noastra de duminica"", a adaugat el, precizand ca planul legat de lansarea platformei liberale nu se va modifica. ""Voi participa la lansarea platformei politice, care se adreseaza atat membrilor PNL, cat si simpatizantilor valorilor liberale. Aceste valori nu sunt monopolul PNL"", a avertizat Stolojan. Si fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica a declarat ca actul excluderii lui Stolojan nu va avea consecinte in privinta lansarii platformei liberale. ""Excluderea lui Theodor Stolojan este semnalul clar ca actuala conducere a PNL s-a indepartat total de spiritul liberal. Nu Stolojan inceteaza sa fie liberal, ci conducerea PNL inceteaza sa fie liberala. Acest act nu va avea consecinte in privinta lansarii platformei liberale"", a spus fostul presedinte liberal. Stoica regreta totodata ca ""actuala conducere a PNL a coborat nivelul comportamentului politic pana in punctul in care se poate identifica in mod limpede sloganul «Cine nu e cu noie impotriva noastra»"". Stolojan, Valeriu Stoica, Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Radu F. Alexandru, precum si alti liberali vor prezenta duminica, la Pitesti, platforma liberala.
REACTIA UNUI EXCLUS. Deputatul independent Raluca Turcan, exclus recent din PNL, sustine ca actuala conducere a liberalilor a deschis o cutie a Pandorei, care nu se stie cand se va mai inchide si cine va fi urmatorul pe lista, pentru ca ""nu exista nici un criteriu pentru care se fac excluderile din partid, ci doar presiunile lui Calin Popescu-Tariceanu, Bogdan Olteanu si Ludovic Orban"". ""Este foarte greu sa le spui oamenilor din PNL sa vina langa tine, pentru ca s-ar putea ca maine sa fie dati afara din partid. Este trist momentul in care se afla PNL in aceasta etapa: practic isi devoreaza liderii"", a afirmat Raluca Turcan.

TARICEANU NU COMENTEAZA