Un fost stagiar la Congresul SUA a recunoscut ca a avut la varsta majoratului un raport sexual cu congresmanul republican demisionar Mark Foley, aflat in centrul unui scandal legat de relatiile sale suspecte cu adolescentii stagiari de la Capitoliu,
Un fost stagiar la Congresul SUA a recunoscut ca a avut la varsta majoratului un raport sexual cu congresmanul republican demisionar Mark Foley, aflat in centrul unui scandal legat de relatiile sale suspecte cu adolescentii stagiari de la Capitoliu, informeaza Los Angeles Times, citat de Mediafax. Fostul congresman republican si-a cerut, saptamana trecuta, scuze pentru faptul ca a expediat, in perioada in care reprezenta statul Florida in Legislativul american, mesaje electronice cu continut explicit sexual adolescentilor care efectuau stagii de practica in cadrul Congresului.
Fostul stagiar a declarat, sub anonimat, ca Foley l-a contactat prin intermediul mesajelor electronice dupa ce-si terminase stagiul la Capitoliu, iar raportul sexual a avut loc in 2000, cand tanarul implinise deja 21 de ani, varsta majoratului in SUA. El a declarat ca, asemenea altor adolescenti stagiari in cadrul Congresului american, a primit initial mesaje electronice de la Foley, in care acesta se interesa de orientarea sexuala si caracteristicile fizice ale adolescentilor, asteptand o vreme pana la a trece la avansuri directe. Relatarea fostului stagiar sustine afirmatiile lui Foley, potrivit carora nu ar fi avut relatii sexuale cu minori, aspect deosebit de important pentru a se stabili daca va fi inculpat penal. Varsta legala de consimtire a unui raport sexual variaza, in SUA, de la stat la stat, insa in Districtul Columbia, unde stagiarii la Capitoliu sunt cazati in internat, varsta legala este de 16 ani, potrivit Los Angeles Times. Mesajul, transmis prin intermediul avocatului sau, David Roth, preciza ca Foley ar fi fost abuzat sexual, in perioada adolescentei, de catre un reprezentant al clerului. Roth a declarat, la acea vreme, ca Foley nu a intretinut contacte sexuale cu vreun minor, sustinand, totodata, ca mesajele incriminatoare ar fi fost expediate in timp ce fostul congresman se afla sub influenta alcoolului. Foley a renuntat la 29 septembrie la mandatul sau din Camera Reprezentantilor, in urma izbucnirii scandalului. Comisia de Etica a Camerei Reprezentantilor a demarat o ancheta interna, pentru a stabili daca liderii republicani au stiut despre acest scandal si au incercat sa-l musamalizeze. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.