Aproape un milion de romani sufera de astm bronsic. Pentru ca prea putini bolnavi isi cunosc boala si o tratreaza corect, Societatea Romana de Pneumologie (SRP) a demarat o ampla campanie de constientizare. Majoritatea bolnavilor de astm bronsic
Aproape un milion de romani sufera de astm bronsic. Pentru ca prea putini bolnavi isi cunosc boala si o tratreaza corect, Societatea Romana de Pneumologie (SRP) a demarat o ampla campanie de constientizare.

Majoritatea bolnavilor de astm bronsic sunt copii. ""Este una dintre cele mai frecvente afectiuni la copii. Intre 6% si 7% dintre scolari sufera de astm"", semnaleaza dr. Mihai Craiu, medic pediatru si presedinte al Asociatiei Pacientilor cu Astm Bronsic din Romania. In cadrul campaniei demarate, SRP promoveaza un instrument modern, pentru evaluarea bolii: chestionarul ACT (Asthma Control Test). (Oana Antonescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.