Pata de petrol de pe Dunare, provenita din Serbia, a fost eliminata aproape in intregime, iar efectele poluarii au fost diminuate si in Bulgaria, relateaza site-ul Novinite.com. Atat Bulgaria, cat si Romania au luat masuri saptamana aceasta pentr
Pata de petrol de pe Dunare, provenita din Serbia, a fost eliminata aproape in intregime, iar efectele poluarii au fost diminuate si in Bulgaria, relateaza site-ul Novinite.com.

Atat Bulgaria, cat si Romania au luat masuri saptamana aceasta pentru eliminarea substantelor care au provocat poluarea fluviului si au cerut despagubiri Serbiei, dupa ce o cantitate semnificativa de petrol a fost deversata in Dunare. Ministrul bulgar pentru Mediu, Dzhevdet Ceakarov, si omologul sau roman, Sulfina Barbu, au cerut infiintarea unei comisii de ancheta formata din reprezentanti ai celor trei tari, care sa evalueze pagubele si eventualele costuri. (Elena Stan)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.