Presedintele Traian Basescu vine astazi la CNSAS, brat la brat cu noii directori ai SRI si SIE, George Maior si Claudiu Saftoiu. Potrivit membrului CNSAS, Cazimir Ionescu, ideea intalnirii dintre Colegiu si sefii serviciilor i-a apartinut lui Basescu
Presedintele Traian Basescu vine astazi la CNSAS, brat la brat cu noii directori ai SRI si SIE, George Maior si Claudiu Saftoiu. Potrivit membrului CNSAS, Cazimir Ionescu, ideea intalnirii dintre Colegiu si sefii serviciilor i-a apartinut lui Basescu. "Presedintele Traian Basescu vrea sa asiste la o discutie pe care o s-o avem cu sefii SRI si SIE in ceea ce priveste stadiul predarii dosarelor de catre cele doua institutii", a spus Ionescu, precizand ca ideea intalnirii este aceea ca membrii Colegiului sa prezinte, in fata sefilor serviciilor, problemele pe care le intampina in preluarea arhivelor. Cazimir Ionescu ne-a mai spus ca in cadrul intalnirii urmeaza sa se discute solutii de preluare a dosarelor care inca n-au ajuns la CNSAS, astfel incat membrii Colegiului "sa poata lucra nestingheriti". Membrul CNSAS a sustinut ca intalnirea de astazi nu va lua in discutie problema verificarii relatiilor cu Securitatea ale celor doi sefi de servicii. (D.I.)
Virgiliu Tarau, alesul PD pentru Colegiu
Democratii l-au desemnat ieri pentru a ocupa locul vacant din Colegiul CNSAS pe Virgiliu Leon Tarau, conferentiar la Facultatea de Istorie a Universitatii Babes-Bolyai, din Cluj. Potrivit liderului PD Emil Boc, democratii au ales sa-l nominalizeze pe Tarau pentru a debloca situatia legata de alegerea noului presedinte al CNSAS si pentru ca alesul "stie ce este un dosar de securitate". Nominalizatul PD nu face parte din nici un partid politic si este doctor in istorie, domeniile sale de competenta fiind cercetarea regimurilor politice ale Romaniei comuniste, a sistemelor electorale si a regimurilor politice comparate. Tarau a publicat noua volume de istorie, in calitate de autor sau coautor. Noul membru al CNSAS, care trebuie sa fie validat de Parlament va ocupa postul ramas vacant in CNSAS dupa demisia lui Dan Lazea. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.