Sambata a fost seara surprizelor in preliminariile Euro 2008. Vicecampioana mondiala Franta a pierdut in Scotia, Spania a continuat seria esecurilor si in Suedia, iar Anglia n-a scos decat un egal, la Manchester, cu Macedonia. SURPRIZE, SURPRIZ

Sambata a fost seara surprizelor in preliminariile Euro 2008. Vicecampioana mondiala Franta a pierdut in Scotia, Spania a continuat seria esecurilor si in Suedia, iar Anglia n-a scos decat un egal, la Manchester, cu Macedonia.

SURPRIZE, SURPRIZE. ""Cocosii"" lui Raymond Domenech ar fi avut nevoie de o victorie pentru a ocupa singuri fotoliul de lideri in grupa B. Dar francezii nu numai ca nu au castigat la Glasgow, ba chiar au plecat pe usa din dos. Caldwell a semnat unicul gol al meciului, iar Scotia ocupa acum primul loc intr-o grupa in care, pe langa Franta, se afla si campioana mondiala, Italia. ""Va trebui sa reactionam si sa ne regasim agresivitatea in joc. Nu e suficient sa jucam doar de dragul de a juca"", a spus selectionerul Domenech la sfarsitul unei seri negre pentru fotbalul din Hexagon. In aceeasi grupa, Italia a invins cu 2-0 Ucraina si pare sa fi revenit pe drumul cel bun, dupa ce in primele doua partide adunase un singur punct. ""Azzurrilor"" nu le-a fost insa deloc usor. Oddo a deschis scorul abia in minutul 70 din penalty, iar Toni a adus linistea in tabara italienilor cu zece minute inainte de final.

STARE CRITICA. Dupa ce a fost invinsa de Irlanda de Nord, Spania a calcat din nou stramb, de data aceasta in fata Suediei. Selectionerul Luis Aragones nu se gandeste insa la demisie: ""Nu vad de ce ar trebui sa renunt. Avem o singura victorie si doua infrangeri in preliminarii, dar mai sunt multe meciuri de aici inainte. Viitorul meu nu depinde de mine, ci de Federatie"". Si, cel putin pana acum, oficialii forului spaniol l-au sustinut mereu pe selectioner. In grupa E, Anglia n-a fost nici ea in zi de gratie. Elevii lui Steve McClaren n-au fost in stare sa treaca de Macedonia, cu toate ca au evoluat pe teren propriu. ""Anglia a ratat tinta"", a titrat Sunday Telegraph, care a criticat dur prestatiile atacantiilor britanici, dar si pe ale mijlocasilor Steven Gerrard si Frank Lampard. ""Luna de miere s-a terminat"", a concluzionat publicatia din Albion.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.