Conservatorii au avertizat ieri ca pe scena politica se pregateste constructia unui partid ""megaloman"" al carui ""dirijor"" este presedintele Traian Basescu. Secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu, a aratat ca ""azi, anumiti lide

Conservatorii au avertizat ieri ca pe scena politica se pregateste constructia unui partid ""megaloman"" al carui ""dirijor"" este presedintele Traian Basescu.

Secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu, a aratat ca ""azi, anumiti lideri politici au uitat de toate promisiunile pe care le-au facut in momentul alegerilor vizavi de electoratul lor si pregatesc, in mod confidential, o megaconstructie politica"". Potrivit acestuia, ""artizanul si dirijorul acestei constructii politice megalomane"" este chiar seful statului, Traian Basescu, care ""prin oamenii sai de incredere incearca sa creeze in perioada urmatoare, si este vorba de cateva luni, un megapartid prezidential care se vrea ca partid de putere si de forta in Romania pentru urmatoarele cateva mandate"". Stefanescu a spus ca are aceste informatii de la oameni care au fost invitati sa faca parte din aceasta constructie politica.

PARTIDUL ""DREPTATE SI ADEVAR"". Partidul ""mamut"", cum l-a numit Stefanescu, va fi format din PD ""ca structura de baza la nivel national"". La aceasta vor afilia: PNL, aripa Stolojan - Stoica, la care vor adera si Cristian Boureanu, Mona Musca si ceilalti demisionari, precum si altii care acum se afla inca in PNL; ""tineri din Parlament"" de la diverse partide; o grupare din PSD condusa de grupul de la Cluj si de Mircea Geoana; o grupare din PNTCD si ""cativa sateliti"", ca de exemplu PIN si UCS, dar si parlamentari independenti. Toti acestia vor forma dupa 1 ianuarie 2007 Partidul ""Dreptate si Adevar"". ""Noi nu vom face parte sub nici o forma din acest partid stat pe care il doreste Basescua€¦ Vom deveni o contrapondere a acestei constructii megalomanice"", a precizat Stefanescu, aratand ca aceasta constructie ""se creeaza stric pe interese economice si transpartinice"" si are menirea ""sa stranguleze orice forma de opozitie din Romania"". Afirmatiile lui Stefanescu privind infiintarea acestui megapartid au fost calificate drept ""bazaconii"" de consilierul prezidential Theodor Stolojan, iar de senatorul PSD Vasile Dancu, ca fiind ""un scenariu fantasmagoric"".

POLITICA ""USILOR DESCHISE""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.