Presedintele CNA, Ralu Filip, a trimis ieri o scrisoare premierului Calin Popescu Tariceanu in care ii explica acestuia de ce o ordonanta de urgenta care ar prevede cresterea numarului membrilor Consiliului de la 11 la 13 ar fi inoportuna. Potrivit l
Presedintele CNA, Ralu Filip, a trimis ieri o scrisoare premierului Calin Popescu Tariceanu in care ii explica acestuia de ce o ordonanta de urgenta care ar prevede cresterea numarului membrilor Consiliului de la 11 la 13 ar fi inoportuna. Potrivit lui Filip, adoptarea ordonantei ar insemna, pe de o parte, politizarea institutiei de reglementare in audiovizual, iar, pe de alta parte, rezolvarea intereselor politice pe bani publici. Filip precizeaza in scrisoare ca, in cazul in care demisia sa din functia de presedinte al CNA ar rezolva aceste probleme, el ar fi dispus sa faca acest pas. In document se arata ca Legea Audiovizualului stabileste ca in CNA sunt validati de catre Parlament reprezentanti ai institutiilor fundamentale ale statului de drept, insa in cazul in care numarul membrilor ar creste ca rezultat al unei negocieri politice bazate pe ideea ca toate partidele parlamentare au dreptul sa fie reprezentate in CNA, Consiliul ar deveni o institutie politizata. "Acceptand aceasta idee, ajungem la concluzia ca fiecare nou partid care va intra in Parlamentul Romaniei va fi indreptatit, la randul lui, sa revendice un loc in CNA", se precizeaza in scrisoare, conform Mediafax. Ralu Filip mai spune ca o eventuala crestere a numarului de membri CNA de la 11 la 13 ar duce si la golirea de continut a votului parlamentar, care devine astfel, un act pur formal. Liderii grupurilor parlamentare au decis, joi, sa solicite Guvernului modificarea Legii Audiovizualului nr. 504/2002 prin ordonanta de urgenta. Prin aceasta modificare se doreste cresterea numarului membrilor CNA de la 11 la 13. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.