Antrenorul rapidist Razvan Lucescu a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca pentru el nu va fi usor dupa demisia presedintelui executiv al clubului giulestean, Dinu Gheorghe, avand in vedere ca acesta de mult timp ii este un foarte bun
Antrenorul rapidist Razvan Lucescu a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca pentru el nu va fi usor dupa demisia presedintelui executiv al clubului giulestean, Dinu Gheorghe, avand in vedere ca acesta de mult timp ii este un foarte bun prieten. "Imi doresc enorm ca Rapid sa treaca din nou de faza grupelor Cupei UEFA. Suntem pe locul 7 in lume si chiar daca este o chestiune de statistica trebuie sa tragem cu dintii sa ramanem aici", a spus R. Lucescu. Acesta a tinut sa precizeze ca, sub presedintia lui Dinu Gheorghe, clubul a obtinut performante atat in campionat, cat si in cupele europene. "Chiar daca nu s-a castigat titlul, niciodata in istoria Rapidului nu s-a ajuns in trei competitii aproape pana la capat ca acum. Poate ca anul trecut n-am stiut sa ne bucuram de aceste performante, si asta si din cauza acestor dispute acerbe cu rivalii nostri, dar macar acum sa ne aducem aminte de rezultatele obtinute", a explicat R. Lucescu.
Multumit de transferuri
R. Lucescu a declarat ca este multumit de jucatorii transferati in Giulesti si a spus ca echipa a crescut astfel in valoare. Antrenorul l-a laudat pe australianul Ryan Griffiths, despre care a spus: "Trebuie sa tinem cont ca el a fost decisiv in doua meciuri importante: prima data cu FK Sarajevo, la Bucuresti, cand a dat pasa pentru golul calificarii, apoi la Madeira, cand a insistat la o minge ce parea pierduta si care s-a transformat in golul care ne-a adus in grupe", a spus R. Lucescu. Despre cei doi "studenti", Mazilu si C. Lazar, R. Lucescu a spus: "Ei sunt jucatori valorosi, pe care i-am dorit de mult timp la echipa. Cu ei vom creste in valoare". In fine, antrenorul de sub Grant i-a luat apararea lui Sapunaru. "A fost adus pentru a juca mai mult incepand din sezonul viitor. Anul acesta obiectivul lui este sa se integreze in lot si sa joace atunci cand este nevoie de el", a spus R. Lucescu.
Probleme la contracte
Antrenorul din Giulesti nu a dorit sa confirme daca a semnat noul contract, in valoare de 250.000 de euro anual, despre care a discutat joi cu principalul actionar al clubului, George Copos. "Are mai putina importanta aceasta chestiune. M-am intors aici sa mergem inainte indiferent de dificultati, asa cum stiam ca vor fi", a adaugat R. Lucescu. Principalul actionar al FC Rapid, George Copos, a anuntat joi seara ca Dinu Gheorghe a renuntat la functia de presedinte executiv, responsabilitatile acestuia urmand sa revina, pentru o perioada, secretarului general Constantin Zotta, care va fi in acelasi timp si director general. Copos a mai declarat ca Razvan Lucescu nu are nici un motiv sa paraseasca gruparea giulesteana. "In noul sau contract, pe care l-am discutat, a vrut sa aiba si o clauza suplimentara pentru continuitate. Razvan are un caracter deosebit, este un om la care tin foarte mult", a spus Copos. Oficialul giulestean mai spune ca unele contracte ale jucatorilor trebuie modificate. "Trebuie sa discutam si contractele catorva jucatori, pentru ca, din pacate, lucrurile nu sunt in ordine. Ma refer la Maftei si la alti cativa jucatori, care in comparatie cu nou-venitii au contracte mai mici. Mai trebuie sa scoatem din buzunar cateva milioane de euro, in asa fel incat sa asiguram un buget bun pentru club", a spus Copos, care a adaugat: "Totul este posibil in lupta pentru titlu, putem sa recuperam, mai ales ca Rapid este una dintre cele mai bune echipe din campionat". (MIG)
Optimism printre rapidisti
Zicu: "Suntem favoriti in grupa G"
Iencsi s-a antrenat ieri alaturi de giulesteni
Ianis Zicu a declarat ieri ca Rapid este principala favorita la castigarea grupei G a Cupei UEFA, mai ales dupa performanta din sezonul trecut, cand a jucat in sferturile de finala ale competitiei (inainte de a fi eliminati de Steaua, rapidistii au trecut de Feyenoord in turul I, au castigat o grupa cu Rennes, Sahtar Donetk, PAOK Salonik si VfB Stutgart - in care au invins primele trei echipe - si au eliminat apoi pe Hertha Berlin in 16-imile de finala si pe Hamburger SV in "optimi"). Zicu a adaugat insa ca aceasta postura nu aduce si calificarea in primavara europeana. "Daca luam in calcul parcursul echipei de anul trecut, se poate spune ca suntem favoriti. Dar nu trebuie sa ne culcam pe o ureche, pentru ca, daca ne aducem bine aminte, in sezonul trecut nimeni nu acorda Rapidului vreo sansa intr-o grupa cu Sahtar si Stuttgart. Si totusi, a castigat grupa. Trebuie sa fim foarte atenti la celelalte echipe din grupa, pentru ca oricare poate fi in situatia Rapidului de anul trecut", a spus Zicu. Acesta a comentat declaratiile lui Viorel Moldovan, care a spus ca o invidiaza pe rivala Dinamo pentru adversarii puternici din grupa B: "Ca fotbalist, e normal sa vrei sa joci cu echipe cat mai tari. Dar eu cred ca atunci cand vom fi in primavara europeana nu va mai conta cu cine am jucat". La randul sau, Cristian Sapunaru a spus ca jucatorii nu ar trebui sa fie afectati de demisia lui Dinu Gheorghe. Altfel, de la antrenamentul de ieri au lipsit Ionut Mazilu si Artiom Karamian, ambii accidentati. In schimb, alaturi de Rapid s-a antrenat fostul capitan al echipei, Adrian Iencsi, exclus din lotul lui Spartak Moscova, ultimul club la care a evoluat. Iencsi urmeaza ca, din iarna, cand ii expira contractul cu moscovitii, sa isi gaseasca echipa. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.