La Tribunalul Hunedoara a avut loc ieri un nou termen in procesul "Aurul Dacilor", fiind depusa drept proba fotografia bratarii descoperite saptamana trecuta la Paris. Avocatii, bazandu-se pe expertul acuzarii, au pus in discutie admisibilitatea prob
La Tribunalul Hunedoara a avut loc ieri un nou termen in procesul "Aurul Dacilor", fiind depusa drept proba fotografia bratarii descoperite saptamana trecuta la Paris. Avocatii, bazandu-se pe expertul acuzarii, au pus in discutie admisibilitatea probei. Astfel, conform opiniei unuia dintre avocatii inculpatilor din acest dosar, bratara descoperita la Paris poate proveni din Ungaria si Bulgaria si nu neaparat din Romania. Culmea este ca aceasta declaratie data in faza de urmarire penala de catre expertul german Deppert Liptz Barbara a fost depusa chiar de acuzare, procurorii fiind obligati acum sa dovedeasca, pana la finalizarea cercetarii judecatoresti, ca bratara descoperita la Paris provine din Muntii Orastiei si nu din Bulgaria sau Ungaria.
Martori adusi cu mascatii
Tot la termenul de ieri a avut loc cercetarea judecatoreasca cu privire la anumite fapte de crima organizata de care sunt acuzati unii dintre inculpatii din dosar. Mai precis, au fost audiati doi martori in legatura cu organizarea unui grup mafiot de santajare si recuperare de bani. Seful acestui grupari pare a fi o femeie de 51 de ani - Vasilica - cea care, in opinia anchetatorilor, a angajat patru oameni in vederea recuperarii unor sume de bani de la un om de afaceri. Martorii audiati ieri nu au reusit sa identifice cu precizie pe asa zisii recuperatori si au declarat in fata judecatorului ca nici in faza de cercetare penala nu i-au identificat cu exactitate. Aparatorul unuia dintre inculpati a solicitat martorilor sa explice de ce au venit insotiti de mascati la tribunal, stiindu-se faptul ca Politia nu acorda protectie decat in cazuri bine delimitate de lege. Ambii au raspuns ca nu au solicitat protectia politiei, ca nu au fost amenintati, dar ca Politia s-a oferit sa-i transporte de la Alba la Deva gratis, fiind martorii Parchetului.
Acuzatii grave la adresa anchetatorilor
Avocatul Paula Iovanet a reclamat judecatorului cauzei "Aurul Dacilor" ca procurorul general adjunct al Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, a santajat doi inculpati din dosarul "Spuma si Bibanul", cu scopul de a oferi date despre inculpatii din dosarul "Aurul Dacilor". Iovanet a declarat ca este inadmisibil comportamentul procurorului general Lazar de a strange si confectiona probe dupa predarea rechizitoriului catre instanta. Ca urmare a acestei interventii a avocatului Iovanet, judecatorul a respins ca prematura cererea Parchetului de audiere a unor inculpati din dosarul "Spuma si Bibanul" in cauza judecata ieri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.