Egalul cu Bulgaria din meciul de debut si victoria din Albania nu sunt argumente suficiente pentru suporterii Nationalei, care nu sunt interesati de partida de diseara cu Belarus, ultima a "tricolorilor" in acest an din grupa G a preliminariilor lui
Egalul cu Bulgaria din meciul de debut si victoria din Albania nu sunt argumente suficiente pentru suporterii Nationalei, care nu sunt interesati de partida de diseara cu Belarus, ultima a "tricolorilor" in acest an din grupa G a preliminariilor lui Euro 2008. Conditia modesta a adversarilor, din randurile carora nu rasare decat un singur nume, cel al lui Aleksandr Hleb, om de baza la Arsenal, precum si vremea care se anunta ploioasa pentru aceasta seara au facut ca prognozele oficalilor federali sa se opreasca undeva in jurul a 10.000 de potentiali spectatori. Daca presa pune dezinteresul fanilor si pe modul in care Piturca izoleaza Nationala de orice contact cu lumea exterioara, selectionerul crede ca unul dintre motive este faptul ca mass-media au descris Belarus ca o echipa foarte slaba. "As fi vrut sa fie stadionul plin. Dar ma asteptam la asta. Cand joaca Steaua cu Lyon, stadionul este plin. Sigur ca Belarus, si datorita presei, este perceputa ca o echipa foarte slaba si atunci, probabil, spectatorul nu mai vine pe stadion. Belarus nu se compara de exemplu cu Armenia sau Luxemburg. Este cam de aceeasi valoare cu Albania, dar parca putin mai valoroasa", a spus Piturca. Selectionerul a anuntat si obiectivul pentru acest meci: "Nu ne dorim decat cele trei puncte. Altceva nu ne intereseaza. Sper sa avem un joc reusit si un rezultat pe masura". Piturca nu crede ca jucatorii ar trebui sa fie obositi pentru ca joaca un meci la trei zile, in campionat, Liga Campionilor sau Cupa UEFA si la Nationala. "Este o problema de obisnuinta. Daca vor juca in acelasi ritm un an, doi, nu va mai fi nici un fel de problema. E placut pentru un jucator sa aiba meciuri din trei in trei zile, decat sa aiba sapte zile de pregatire. E mai usor. Cred ca le face placere jucatorilor. Se plang mai mult antrenorii si conducatorii", a spus Piturca.
Razvan Rat nu este de acord ca Belarus este un adversar facil. "Belarus formeaza o echipa puternica. Am vazut in ziare ca este prezentata ca o echipa slaba, ceea ce nu este adevarat. Jucatori ca Romascenko si Kornilenko sunt caracterizati ca jucatori de mana a doua. Este total eronat. Sa joci in campionatul Rusiei nu e chiar asa de simplu. Rusia nu este Afganistan", a spus Rat, completat si de Ciprian Marica: "Cred ca Belarus nu e o echipa de mana a doua. Meciul trebuie tratat cu mare seriozitate".
Antrenamentul intrerupt de ploaie
Florentin Petre crede ca interesul scazut al suporterilor este cauzat de rezultatele slabe ale primei reprezentative din ultimul timp. "Eu privesc acest aspect ca pe o pedeapsa a suporterilor pentru lipsa rezultatelor noastre din ultima vreme. Insa avem nevoie de fani, iar ei trebuie sa inteleaga ca doar cu sprijinul lor putem obtine rezultatele pe care toata lumea le doreste", a spus Petre. Referitor la partida cu Belarus, mijlocasul lui TSKA Sofia a declarat: "Daca acum ne-a speriat ploaia, sper sa nu ne sperie Belarusul. Am pregatit foarte bine acest meci, iar noi suntem convinsi ca vom castiga. In cazul unui esec sau al unui semiesec, sansele noastre la calificare s-ar anula".
Despre intalnirea cu Gaev, fostul sau coleg de la Dinamo, Petre a spus: "Il cunosc foarte bine pe Gaev, stiu ca este un portar bun, dar i-am spus sa se astepte sa plece cu tolba plina". Antrenamentul oficial de ieri al Nationalei, inceput la ora 12, a fost intrerupt de o rafala de ploaie, selectionerul Victor Piturca trimitandu-i pe jucatori la hotel pentru a nu raci. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.