Pictura de Grigorescu, autentificata de Petrascu si evaluata la 175.000-200.000 de lei noi, caut stapan. Se ofera cineva? Casa de licitatie Monavissa scoate astazi la vanzare un tablou de mare valoare. Este vorba de un micut ulei pe lemn de

Pictura de Grigorescu, autentificata de Petrascu
si evaluata la 175.000-200.000 de lei noi, caut stapan. Se ofera cineva?

Casa de licitatie Monavissa scoate astazi la vanzare un tablou de mare valoare. Este vorba de un micut ulei pe lemn de
Grigorescu intitulat ""Drum greu"", ce a fost evaluat la 50.000-56.000 de euro. Lucrarea provine din colectia profesorului Gheorghe Ghitescu si pe verso poarta certificatul de autentificare semnat de un alt pictor celebru, Gheorghe Petrascu. Pe langa acesta, un pret de pornire de 17.000 de lei noi pentru un ""Portret din Balcic"" al lui Jean Steriadi sau 10.000 de lei pentru un Spiru Chintila, ""Armonii in rosu"", pare o nimica toata.

ACUARELE. In competitie sunt si cateva acuarele si tempera foarte frumoase. De exemplu, o tempera pe hartie pictata in 1979 de Ion Bitan - ""Peisaj cu case"" - care este evaluata la 900-1.000 de lei. Sau acuarela lui Miron Constantinescu intitulata ""In mahala"" - 3.000 de lei pret de intrare in licitatie.

CARTI. Si oferta de carti este bogata: 75 de ""titluri"", printre care ""Yoga"" de Mircea Eliade (180 de lei) si ""Bucurestii vechiului Regat"" de George Costescu (190 de lei). Cinefilii isi pot completa colectia cu o macrofotografie a unei scene din ""Actorul si salbatecii"", ce poarta semnaturile protagonistilor filmului. Aceasta este evaluata la 850-950 de lei si intra in competitie la sectiunea Diverse.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.