Marijuana ar putea incetini evolutia maladiei Alzheimer, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani si publicat in revista Molecular Pharmaceutics, transmite Reuters. Noile descoperiri indica faptul ca un ingredient acti
Marijuana ar putea incetini evolutia maladiei Alzheimer, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani si publicat in revista Molecular Pharmaceutics, transmite Reuters. Noile descoperiri indica faptul ca un ingredient activ din marijuana poate preveni evolutia acestei maladii prin pastrarea nivelului unui neurotransmitator important care permite creierului sa functioneze.
Cercetatorii de la Scripps Research Institute din California au descoperit ca acest ingredient activ din marijuana, delta-9-tetrahydrocannabinol sau THC, poate preveni distrugerea neurotransmitatorului acetilcolina intr-un mod mult mai eficient decat medicamentele existente pe piata. THC este, de asemenea, mai eficient in blocarea grupurilor de proteine care inhiba memoria si cunoasterea in cazul pacientilor cu Alzheimer, se indica in acest studiu. Cercetatorii au declarat ca descoperirea ar putea sta la baza conceperii unor medicamente mult mai eficiente pentru tratarea maladiei Alzheimer, principala cauza a aparitiei dementei in randul persoanelor in varsta. Persoanele atinse de Alzheimer sufera de pierderi de memorie, capacitate diminuata de a lua decizii si scaderea capacitatii de a comunica. Nu se cunosc exact cauzele aparitiei acestei boli, dar se crede ca este ereditara. Marijuana mai este utilizata in tratarea glaucomului si in reducerea efectelor secundare ale medicamentelor utilizate pentru tratarea cancerului sau a maladiei SIDA.
Detinerea de marijuana in scop recreativ este considerata ilegala in multe parti ale lumii, dar unele state permit detinerea drogului in scopuri medicale. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.