O jacheta care permite conectarea instantanee la universul digital multimedia poate deveni realitate datorita proiectului european Intermedia, condus de laboratorul de realitate virtuala (MIROLab) de la Geneva, transmite Mediafax. Ideea cercetatorilo
O jacheta care permite conectarea instantanee la universul digital multimedia poate deveni realitate datorita proiectului european Intermedia, condus de laboratorul de realitate virtuala (MIROLab) de la Geneva, transmite Mediafax. Ideea cercetatorilor de la MIROLab este sa permita accesul la aparatele digitale care ne inconjoara - telefoane mobile, computere, sisteme GPS, televizoare, radiouri, care in prezent nu au capacitatea de a se recunoaste reciproc - fara a mai exista grija gestionarii echipamentelor sau problemelor de conexiune, a explicat profesorul Nadia Magnenat-Thalmann, coordonatoarea proiectului. Jacheta hign-tech ii va permite utilizatorului sau ca, atunci cand iese din casa, sa memoreze informatii privind muzica pe care acesta o asculta, programul zilei si itinerariul sau. Dupa ce utilizatorul ajunge in masina, jacheta transmite automat toate informatiile echipamentelor electronice ale vehicolului: muzica in radioul masinii, itinerarul pe GPS etc. Potrivit lui Magnenat-Thalmann, aceasta jacheta va putea fi spalata. Proiectul Intermedia este sponsorizat de Uniunea Europeana cu 8,2 milioane de franci elvetieni. La acest proiect iau parte 15 laboratoare din intreaga lume, printre care cele de la Universitatea Lancaster (Marea Britanie), Telefonica (Spania) si Fraunhofer (Germania). (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.