Soldatii si marinarii japonezi vor fi chemati sa dea probe eroice despre abnegatia lor, cand noile instrumente de razboi create de japonezi vor fi puse in actiune.
Ultima inventie japoneza consta intr-o torpila care, trimisa de un submarin ob
Soldatii si marinarii japonezi vor fi chemati sa dea probe eroice despre abnegatia lor, cand noile instrumente de razboi create de japonezi vor fi puse in actiune.
Ultima inventie japoneza consta intr-o torpila care, trimisa de un submarin obicinuit, e condusa de un pilot, care o va indrepta sigur spre tinta. Pilotul isi sacrifica viata, dar ducandu-se la moarte, el are si siguranta ca va nimici pe inamic. La inceputul verii, autoritatile militare japoneze invitasera pe tinerii ofiteri de rezerva sa reia serviciul activ (...).
Ultimul model de aeroplan este o adevarata bomba inaripata, cu care pilotul are siguranta de a-si atinge obiectivul, el avand rolul sa zboare cu cea mai mare viteza posibila. Partea din fata a masinei este plina, am putea spune alcatuita aproape exclusiv, din explozive si preciziunea tirului este mult mai asigurata decat in oricare alt bombardament aerian. (...) Acesta este un spectacol atat de groaznic, de caraghios si de tragic totodata, incat nu te poti impiedica de-a fi turburat vazand aceste animale omorandu-se intre ele cu o mare inversunare, in entuziasmul spectatorilor. Realitatea Ilustrata, 1933


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.