Domul din Florenta a fost inceput de Arnolfo di Cambio in 1296, dar cupola, inalta de 114 metri, a fost ridicata de Fillippo Bruneleschi. ""Dantelaria"" sa nu are nimic in comun cu Domul din Milano. Impresioneaza interiorul cupolei, decorat cu o fres

Domul din Florenta a fost inceput de Arnolfo di Cambio in 1296, dar cupola, inalta de 114 metri, a fost ridicata de Fillippo Bruneleschi. ""Dantelaria"" sa nu are nimic in comun cu Domul din Milano. Impresioneaza interiorul cupolei, decorat cu o fresca imensa, ilustrand Judecata de apoi, realizata de Vasari si Federico Zuccari. La Palazzo Vecchio, turisti multi. Asa ca te multumesti sa admiri, printre zecile de oameni care mananca sandvisuri, statuile romane din Loggia della Signoria.

In italiana, Firenze. Pentru cunoscatori, ""Atena Italiei"". Unul dintre marile centre artistice ale lumii. Orasul unde a aparut Renasterea si unde multi turisti vin pentru a urmari dezvoltarea acestei extraordinare revarsari de talent artistic.

Pe hartie nu pare atat de grav, dar chiar a venit toamna. Mie mi se face frica de fiecare data cand vine toamna. Imi este teama ca, dupa zbuciumul verii, nici o problema nu mai suporta amanare. Mi-e teama de grijile care revin incet, de cerul mohorat, de copacii ramasi aproape goi, de culorile sterse. Mi-e frica de plictiseala si de tristete. Este sfarsitul de vacanta, trezirea dintr-un vis frumos, inceputul rutinei si apropierea iernii crude. Urasc toamna de cand ma stiu!

Dar anul acesta, toamna a venit la mine frumos, fiindca inceputul ei m-a nimerit intr-un loc parca dintr-o alta lume. Un loc unde toamna vine degeaba, fiindca nu schimba nimic si nu aduce tristete, nu pune capat verii, nu supara, dimpotriva, este umila si iertatoare.

DE VIS. Villa San Michele, situata pe dealurile regiunii Fiesole


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.