Face pipi pe el, in pat, nu spune cand are nevoie la baie, dar nici nu vrea sa-l ""cunoasca personal"" pe domnul WC. Admitem ca sunt copii care inca nu vor sa-si faca micile nevoi la toaleta. Cu ajutorul sfaturilor pe care le ofera UNICEF Roma

Face pipi pe el, in pat, nu spune cand are nevoie la baie, dar nici nu vrea
sa-l ""cunoasca personal"" pe domnul WC.

Admitem ca sunt copii care inca nu vor sa-si faca micile nevoi la toaleta. Cu ajutorul sfaturilor pe care le ofera UNICEF Romania prin ""Cum sa invatam copilul sa foloseasca toaleta"", puteti primi raspunsuri bune la intrebarile pe care vi le puneti in problema aceasta.

METODE. In primul rand, este important sa stiti cand a venit momentul sa-i cereti copilului dumneavoastra sa isi faca nevoile la toaleta: cand organismul lui s-a maturizat suficient, iar el este capabil sa simta miscari in intenstine; cand intelege legatura dintre pantalonii uzi si olita; cand isi doreste sa fie curat si nu mai suporta sa se simta murdar etc. Incercati sa-i cumparati o noua olita, pe care o lasati intr-un loc bine stabilit. Asezati, pe cat posibil, copilul pe olita la ore fixe, sau in functie de anumite activitati, incurajati incercarile copilului, explicati-i si sugerati-i folosirea toaletei folosindu-va de exemplul fratilor mai mari, al parintilor sau al altor copii de aceeasi varsta si lasati-i destul timp de relaxare atunci cand sta pe olita.

""Tranzitia"" - Olita versus toaleta

Atunci cand doriti sa-l invatati pe copil sa treaca de la folosirea olitei la folosirea toaletei, lasati-i timp sa se acomodeze cu noul loc. Aveti grija ca el sa nu se poata incuia pe dinauntru, mai ales in cazul copiilor care se simt stanjeniti de prezenta unei alte persoane langa el si, deci, trebuie lasat singur. Copiii care nu reusesc prea repede sa foloseasca toaleta se simt rusinati. De aceea, niciodata nu recurgeti la jigniri. Mai devreme sau mai tarziu, vor reusi si acest lucru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.