In zona Balta Alba din Capitala se inalta, de aproape trei ani, cu ajutorul celor milostivi, o catedrala in mijlocul unui cvartal de blocuri. De la sfintirea locului, cand s-au adunat peste 1.000 de credinciosi, constructia, proiectata pentru o inal
In zona Balta Alba din Capitala se inalta, de aproape trei ani, cu ajutorul celor milostivi, o catedrala in mijlocul unui cvartal de blocuri. De la sfintirea locului, cand s-au adunat peste 1.000 de credinciosi, constructia, proiectata pentru o inaltime de 33 metri, o lungime de 40 metri si latime de 20 de metri a fost realizata in proportie de 60%. In luna iunie anul acesta, primarul Liviu Negoita a emis o noua autorizatie de construire, la 36 de luni de la prima autorizatie de acest fel, care a expirat inainte de finalizarea lucrarilor. Noul document are si el termen de valabilitate 36 de luni, astfel incat preotul paroh al primei biserici de lemn din Capitala, Ilie Costescu, se adreseaza romanilor de pretutindeni cu rugamintea de a ajuta la finalizarea lucrarilor. Au fost deschise, in acest scop, mai multe conturi in banca: pentru biserica "Sfantul Ilie", cod fiscal 8410170, Cont IBAN RO61RNCB0089003 700250001 LEI, Cont IBAN RO7RNCB00 89003700250003 EURO, Cont IBAN RO34RNCB0089003700 250002 USD, BCR, Agentia Theodor Pallady, Str. Sold. Stelian Mihale nr. 14-20, sector 3, Bucuresti.
Parintele Parohiei "Inaltarea Sfintei Cruci" anunta ca demisolul catedralei va deservi credinciosii din zona Balta Alba - Macaralei ca un club religios cu programe socio-diaconale pentru copii, tineri si batrani, iar serviciile gratuite pentru nevoiasi - cunoscute celor care au trecut pragul bisericii de lemn din Balta Alba - vor fi mentinute si de acum inainte.
Reamintim ca in cadrul administratiei Parohiale functioneaza un cabinet medical bisericesc, o cantina sociala, o sala pentru meditarea copiilor la disciplinele limba si literatura romana, matematica, istorie, geografie, limbi straine etc., un avocat pentru problemele juridice si un psiholog, toate in regim de gratuitate. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.