Este periculos sa inghiti guma de mestecat? Nu. Daca, din intamplare, guma de mestecat ajunge in stomac, nu intra in panica. Ea va fi eliminata prin scaun cateva zile mai tarziu, fara sa cauzeze ocluzie intestinala sau incurcatura de mate, cum este cunoscuta in popor.

Durerile de san sunt simptome ale cancerului mamar? Fals. Cancerul de san nu debuteaza cu dureri. Durerile la nivelul sanilor semnaleaza in general un dezechilibru hormonal, frecvent inaintea menstruatiei sau in perioada premenopauzei. Primul simptom al cancerului de san este aparitia unui nodul.

Pastilele anticonceptionale pot duce la sterilitate? Fals. Ele blocheaza ovulatia, care se poate relua putin mai greu dupa oprirea anticonceptionalelor. Dar femeile care nu reusesc sa ramana insarcinate dupa cativa ani de contraceptie orala au o problema care exista inainte de luarea anticonceptionalelor. Acestea nu au facut decat sa mascheze problema, nu sa o creeze.

Alaptarea protejeaza impotriva altei sarcini? Adevarat. Hranirea bebelusului la san declanseaza secretia de prolactina, un hormon care blocheaza ovulatia si implicit aparitia menstruatiei. Numai ca alaptarea trebuie sa fie exclusiva si frecventa.