Congresul SUA a lansat o investigatie proprie in scandalul sexual care a zguduit Administratia Bush, in timp ce presa americana trece in revista alte cazuri similare. Mesajele sexuale explicite transmise de fostul senator republican Mark Foley m

Congresul SUA a lansat o investigatie proprie in scandalul sexual care a zguduit Administratia Bush, in timp ce presa americana trece in revista alte cazuri similare.

Mesajele sexuale explicite transmise de fostul senator republican Mark Foley mai multor tineri angajati in regim special la Casa Alba au starnit deopotriva furie si dispret in lumea-ntreaga.

REPUBLICANII PIERD TEREN. Expertii Congresului SUA au initiat o ancheta in care vor intervieva zeci de oficiali, intre care republicanul Dennis Hastert, presedintele Camerei Reprezentantilor, banuit ca nu a gestionat cum trebuie scandalul care i-ar putea ajuta pe democrati sa recastige controlul politic asupra Camerei Reprezentantilor si a Senatului. Un sondaj de opinie publicat joi de revista Time releva ca doua treimi dintre cetatenii americani cred ca liderii republicani au incercat sa musamalizeze incidentul, iar unu din patru americani afirma ca scandalul i-ar putea determina sa nu mai voteze cu republicanii la alegerile din noiembrie.

Time abordeaza scandalul si din alt punct de vedere - acela al presupuselor victime ale lui Foley. Este vorba despre tineri care lucreaza la Congres ca si comisionari, efectuand diverse munci administrative si de secretariat, sub indrumarea deputatilor si senatorilor americani. Identitatea adolescentilor implicati in scandal nu a fost facuta publica, iar Time aminteste ca tot mai multe voci din cadrul Camerei Reprezentantilor au cerut inchiderea programului educational, care a fost inaugurat in 1829 si in care sunt implicati 102 adolescenti si tineri (72 la Camera Reprezentantilor si 30 la Senat). Time aminteste ca tinerii comisionari angajati de senatori si deputati au mai fost victime ale abuzurilor sexuale. Un caz rasunator s-a intamplat in 1983, cand doi congresmeni au avut relatii sexuale cu doi comisionari adolescenti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.