Alianta PNL-PD a ajuns la scorul electoral de la mijlocul anului trecut, adica 45%, conform unui sondaj realizat de CURS realizat in perioada 18 septembrie-2 octombrie, pe un esantion de 1053 persoane, avand o eroare de +/-3%. Odata cu cresterea Alia
Alianta PNL-PD a ajuns la scorul electoral de la mijlocul anului trecut, adica 45%, conform unui sondaj realizat de CURS realizat in perioada 18 septembrie-2 octombrie, pe un esantion de 1053 persoane, avand o eroare de +/-3%. Odata cu cresterea Aliantei, cercetarea reliefeaza scaderea PSD la cel mai mic nivel de pana acum, conform sondajelor CURS, respectiv 22%. PRM a ajuns la 13%, in timp ce UDMR ramane fidel celor cinci procente. Cat despre PC, acesta - la fel cu PNTCD, PNG si PIN - ramane departe de pragul electoral, beneficiind de doar trei procente din optiunile romanilor. Toate acestea in conditiile in care nehotaratii reprezinta 45%.
La intrebarea "ce parere aveti despre urmatoarele personalitati politice", cei mai multi i-au acordat primul loc - "parere buna si foarte buna" - lui Traian Basescu (67%), Theodor Stolojan (55%), Mona Musca (50%- desi figureaza pe lista colaboratorilor fostei Securitati sub numele conspirativ "Dana"), Gigi Becali (50), Mircea Geoana (48%), Calin Popescu Tariceanu (47%). Campioni la "parere proasta si foarte proasta" sunt: Adrian Nastase (64%), Marko Bela (60%), Corneliu Vadim Tudor (59%), Dan Voiculescu (52%), Calin Popescu Tariceanu (46%), Gigi Becali (40%). Cetatenii au fost chestionati si asupra suspendarii din functie a ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, de catre presedintele Traian Basescu. Cei mai multi (42%) au raspuns ca seful statului a procedat corect cand l-a suspendat din functie, doar 20% sustinand ca nu a procedat corect, iar 38% nu au raspuns la aceasta intrebare. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.