S-a incheiat selectia celor peste 700 de filme trimise pentru cea de-a opta editie a Astra Film Fest (AFF), Festivalul International de Film Documentar si Antropologie Vizuala de la Sibiu (23-29 octombrie). AFF are invitati din peste 50 de tari. Pent
S-a incheiat selectia celor peste 700 de filme trimise pentru cea de-a opta editie a Astra Film Fest (AFF), Festivalul International de Film Documentar si Antropologie Vizuala de la Sibiu (23-29 octombrie). AFF are invitati din peste 50 de tari. Pentru sectiunile competitionale, selectia a luat in considerare calitatile cinematografice ale filmelor si, in egala masura, angajarea etica si estetica a autorului. La sectiunea internationala, s-au inscris filme din 77 de tari. Sectiunea dedicata Europei de Est aduce in discutie multe dintre aspectele dureroase ale tranzitiei din aceasta parte a continentului, iar sectiunea romaneasca "Made in Romania" este o radiografie a situatiei documentarului autohton, cu experimentele, incercarile si cautarile documentaristilor de azi. In acest an, AFF dedica programul "Portretul unui mare cineast" lui Robert Gardner, autor de filme de referinta si fondator al prestigiosului Centru de studii cinematografice de la Universitatea din Harvard. Invitata de onoare este regizoarea britanica Kim Longinotto, care va prezenta cateva dintre cele mai apreciate filme ale sale, in cadrul unui program special. Tema speciala a editiei este "Romania"; in acest context, Festivalul a programat o retrospectiva a celor mai reprezentative filme documentare produse in ultimii 16 ani (romania.doc16), conferinta "Filmul documentar, incotro?" (organizata de Editura Video a Ministerului Culturii si Cultelor sub egida Zilelor Francofoniei), expozitii de fotografie.
Astra Film Fest este organizat de Studioul de Film Astra, departament CNM Astra, Fundatia de Antropologie Vizuala (Astra Film), in colaborare cu Centrul National al Cinematografiei, Ministerul Culturii si Cultelor, Consiliul Judetean Sibiu si Primaria Sibiu. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.