Echipa nationala nu are voie sa faca vreun pas gresit in aceasta seara, de la ora 20:15, in Ghencea, contra Belarusului. Mai mult ca sigur, partida va avea loc aproape in anonimat, suporterii nefiind prea interesati sa-i vada pe tricolori. Sele
Echipa nationala nu are voie sa faca vreun pas gresit in aceasta seara, de la ora 20:15, in Ghencea, contra Belarusului. Mai mult ca sigur, partida va avea loc aproape in anonimat, suporterii nefiind prea interesati sa-i vada pe tricolori. Selectionerul Victor Piturca l-a pierdut joi seara pe stoperul Stelei Sorin Ghionea, titular in meciul pe care Romania l-a castigat luna trecuta, la Tirana, in fata Albaniei. Din cauza unor probleme sciatice, Ghionea a parasit cantonamentul de la Mogosoaia, fiind incert chiar si pentru partida Steaua - Real Madrid, din Liga Campionilor, de la 17 octombrie. ""I-am dat voie sa plece si urmeaza sa-si faca mai multe analize. As fi vrut sa ramana, pentru ca era unul dintre titulari. In rest, toti ceilalti jucatori sunt apti"", a declarat Piturca. DEZINTERES. Fanii echipei reprezentative nu cumparasera pana ieri nici macar 5.000 din cele 23.400 de bilete scoase la vanzare de FRF. Desi a precizat ca nu este ingrijorat, selectionerul Victor Piturca a declarat ca presa este principala vinovata pentru dezinteresul manifestat de public. ""Nu sunt ingrijorat de faptul ca s-au vandut bilete putine. Si din cauza dumneavoastra s-a intamplat acest lucru, pentru ca s-a scris despre Belarus ca este un adversar slab. Daca se juca meciul cu Olanda, interesul era foarte mare. Belarus nu face parte din categoria echipelor foarte slabe. Nu se compara cu Armenia, de exemplu. Este cam de aceeasi valoare cu Albania, poate putin mai valoroasa decat Albania"", a incercat Piturca sa explice ziaristilor. Sponsorul FRF, Bergenbier, va oferi spectatorilor la intrarea pe stadion cate o vedere cu echipa nationala si o vesta galbena. Antrenamentul oficial al tricolorilor de ieri-dimineata a durat peste doua ore. Pe finalul sedintei de pregatire s-au semnalat lucruri absolut hilare cu ziaristii asteptand in fata portii, in timp ce jucatorii faceau jonglerii cu mingea sau exersau banale lovituri libere. OBIECTIV. In privinta confruntarii cu bielorusii, selectionerul Piturca a declarat: ""Nu ne dorim decat cele trei puncte puse in joc. Altceva nu ne intereseaza"". Intrebat daca nu este greu pentru jucatorii din campionatul Romaniei sa joace din trei in trei zile, Piturca a spus. ""E problema de obisnuinta. Daca vom continua sa jucam in acelasi ritm un an-doi, nu va mai fi nici o problema. Asa poate mai sunt probleme. Jucatorii nu se plang, chiar le face placere sa aiba jocul tari in acest ritm. Mai mult se plang antrenorii si conducatorii."" Formula cu care selectionerul va aborda intalnirea din aceasta seara va suferi cateva modificari fortate. Sesizand ca Belarus va folosi o linie de cinci mijlocasi, Chivu va fi avansat din defensiva, locul lui urmand a fi luat de stelistul Goian. Pentru postul de fundas dreapta, Petre Marin pare favorit in fata rapidistului Badoi, iar atacul va fi sustinut de tripleta Dica - Marica - Mutu. RECLAMA
""Nu este adevarat ca Belarusul este o echipa slaba. Probabil de aceea nu se ingramadesc suporterii la bilete. Hleb este cel mai valoros jucator al lor. S-a scris in presa noastra ca Romascenko si Kornilenko sunt jucatori de mana a doua, dar nu este deloc asa. Sa joci in campionatul Rusiei nu este chiar putin lucru. Rusia nu este Afganistan""
Razvan Rat ADEZIUNE
""Nationala Belarusului nu este deloc una de mana a doua, asa cum s-a scris. Trebuie sa tratam meciul cu maxima seriozitate si va fi nevoie sa dam tot ceea ce avem mai bun pentru a obtine cele trei puncte. Mi-ar fi placut sa fie stadionul plin, dar asta este situatia""
Ciprian Marica


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.