Maine, britanicii vor avea parte de un program special. Intr-un interval de maxima audienta, o echipa de la Channel 5 vrea sa surprinda cel putin o nastere in direct. Viata este mult mai interesanta decat orice poveste siropoasa generata de imag
Maine, britanicii vor avea parte de un program special. Intr-un interval de maxima audienta, o echipa de la Channel 5 vrea sa surprinda cel putin o nastere in direct.


Viata este mult mai interesanta decat orice poveste siropoasa generata de imaginatia unui scenarist. Tocmai de aceea, pentru a capta atentia cat mai multor telespectatori, canalul Channel 5 si-a propus ca maine sa difuzeze, in prime-time, un program de doua ore, ce va cuprinde o transmisiune directa de la Queena€™s Medical Centre din Nottingham. Se spera astfel ca macar una dintre cele cinci femei internate sa nasca in aceasta zi. ""Emotiile sunt mult mai mari intr-un astfel de program. Ce poate fi mai spectaculos decat nasterea unui copil?"", s-a intrebat Elaine Hackett, producatorul executiv al show-ului ce urmeaza a fi prezentat de Gabby Logan. Nici nu e de mirare ca emisiunea va fi una ""dramatica"", intrucat cele cinci femei au semnat contract cu compania producatoare Endemol (parintele celebrului ""Big Brother""), prin care se obliga sa nu foloseasca vreun medicament pentru calmarea durerii. In cazul in care travaliul se prelungeste, show-ul nu se va incheia mai devreme de miezul noptii. Si ca sa fie siguri ca vor surprinde cel putin o nastere, se va folosi alteranativa unei cezariene. Intr-un ""studio"" amenajat intr-un salon al spitalului, gazda show-ului va avea diversi invitati din lumea show-bizului britanic. Acestia vor povesti aventurile prin care au trecut la aducerea pe lume a copilului lor.
Angajatii Queena€™s Medical Centre au recunoscut ca au primit bani de la Endemol pentru a fi de acord cu transmisiunea in direct, insa nu au dorit sa faca publica si suma contractului. Se pare ca reprezentantii unitatii medicale au luat aceasta decizie intrucat situatia materiala a spitalului nu este deloc roz, cu atat mai mult cu cat National Health Service (Serviciul National de Sanatate) local se confrunta cu un deficit bugetar de 60 de milioane de lire sterline.
CONTROVERSE. Personalul medical nu prea este de acord cu realizarea unui astfel de program, motivand faptul ca gravidele au si asa parte de un stres foarte mare. Echipele de filmat nu vor face altceva decat sa le mareasca si mai mult emotiile, ceea ce ar putea avea efecte negative si asupra bebelusului. Insa plangerile lor nu au avut efectul scontat asupra reprezentantilor oficiului care se ocupa de monitorizarea programelor tv (adica CNA-ul lor). Acestia au motivat ca nu pot lua nici o masura coercitiva, atat timp cat emisiunea nu a fost difuzata. Abia dupa ce programul va fi transmis se va lua o decizie in acest sens.
PRECEDENT. In 2001, cinci copii s-au nascut in Statele Unite, in timpul celebrului matinal ""Good Morning America"". Sub genericul ""Martea bebelusilor"", au fost transmise live cinci nasteri de la maternitati din Dallas, Boston si Houston. S-a ales o zi de marti intrucat, potrivit datelor statisticilor, in Statele Unite in aceasta zi se nasteau cei mai multi copii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.