PD n-o sustine, Tariceanu n-o propune, dar pe Monica Macovei ar tenta-o titlul de comisar european in guvernul lui Jose Manuel Durao Barroso. Desi nu i-a facut inca nimeni o propunere oficiala, ministrul Justitiei, Monica Macovei, ar fi dispusa

PD n-o sustine, Tariceanu n-o propune, dar pe Monica Macovei ar tenta-o titlul de comisar european in guvernul lui Jose Manuel Durao Barroso.

Desi nu i-a facut inca nimeni o propunere oficiala, ministrul Justitiei, Monica Macovei, ar fi dispusa sa lase guvernul dambovitean pentru cel de la Bruxelles. Macovei a declarat ieri ca si-ar dori sa devina comisar european, in ciuda faptului ca premierul Tariceanu n-ar avea de gand sa-i dea o asemenea misiune. ""Dupa ce unii se opun cu atata vehementa, am inceput sa vreau (acest post - n.n.). Pana acum n-am prea vrut. As fi preferat sa stau sa continuu reforme daca voi putea, ca nici asta nu e sigur"", a afirmat Macovei la Radio Guerrilla. Ea a recunoscut ca premierul ""sau altcineva"" nu i-a facut vreo oferta. ""De altfel, sunt convinsa ca premierul nici nu doreste sa ma propuna pe mine"", a mai spus ministrul Justitiei, explicand ca relatia ei cu Tariceanu nu este tocmai cordiala. ""Relatiile cu premierul nu sunt foarte bune. Ne mai haraim, vorbim mai putin"", a dezvaluit ea, negand insa ca problemele ar porni de la istoria intalnirii cu Patriciu in biroul lui Tariceanu. ""Sunt alte probleme, de avizari... Cred ca vrea toata lumea un ministru mai flexibil, mai de inteles, cu compomisuri, cu prietenii"", a incheiat Macovei.

FARA SUSTINERE POLITICA. Surse guvernamentale spun insa ca, pentru a fi ""in carti"" pentru acest post, Macovei trebuie sa aiba sustinere politica, adica sa fie propusa de un partid. In PD insa se pare ca de mai multe sanse se bucura actualul ministru al Integrarii, Anca Boagiu. Premierul trebuie sa anunte numele candidatului roman la un post in Comisia Europeana pana la 20 octombrie. Aceleasi surse spun ca Tariceanu nu va da curs ideii lui Basescu de a face doua propuneri, ci va inainta sefului Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, un singur nume. In tabara liberala, cei care se bat pentru un portofoliu in guvernul european ar fi negociatorul-sef cu UE, Leonard Orban, ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, ministrul pentru controlul fondurilor europene, Cristian David, si senatorul Varujan Vosganian.

AVOCATII MINISTRULUI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.