MKB Bank a semnat, ieri, cu Romexterra, contractul prin care banca ungara a devenit proprietarul institutiei romane de credit si va incepe, din 9 octombrie, plata catre actionarii care au decis sa vanda participatiile, transmite Mediafax. "MKB Bank c
MKB Bank a semnat, ieri, cu Romexterra, contractul prin care banca ungara a devenit proprietarul institutiei romane de credit si va incepe, din 9 octombrie, plata catre actionarii care au decis sa vanda participatiile, transmite Mediafax. "MKB Bank considera achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al bancii drept o investitie strategica pe termen lung si nu intentioneaza sa vanda, ci dimpotriva, va lua in considerare cumpararea de noi actiuni ale bancii", se arata intr-un comunicat al institutiei ungare de credit. Divizie a grupului german Bayerische Landesbank, MKB a devenit actionarul majoritar al Romexterra, controland 55,36% din capital. Consultantii financiari ai MKB pentru aceasta tranzactie au fost Deloitte si Enterprise Capital, consultanta juridica fiind asigurata de RTPR (Radu Taracila Padurari Retevoescu - Societate Civila de Avocati).
Printre companiile care si-au vandut participatiile se numara Petrom, Petromservice, E.ON Gaz Romania (fosta Distrigaz Nord) si Delta Asigurari. Romgaz si Transgaz au decis sa pastreze actiunile. Operationala din martie 1994, Romexterra a fost infiintata de un grup de firme cu activitati in industria petroliera si a gazelor naturale. Banca avea, la sfarsitul primului semestru al anului, active totale in valoare de 1,09 miliarde de lei, in stagnare fata de decembrie 2005, in timp ce profitul net a crescut cu 86%, la 16,02 milioane de lei. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.