Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Daniele Mancini (foto), a facut cateva precizari legate de articolul aparut in editia on line a cotidianului "Il Tempo", la 3 octombrie, care continea insulte la adresa romanilor. Daniele Mancini s-a declarat surprin
Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Daniele Mancini (foto), a facut cateva precizari legate de articolul aparut in editia on line a cotidianului "Il Tempo", la 3 octombrie, care continea insulte la adresa romanilor. Daniele Mancini s-a declarat surprins de continutul editorialului, precizand ca, respectand principiile libertatii de presa si ale celei de opinie, responsabilitatea celor afirmate de "Il Tempo" apartine doar acestei publicatii. Guvernul italian nu poate raspunde in nici un fel pentru opiniile exprimate in mod liber de catre un ziarist. In acest sens, Mancini a declarat ca impartaseste declaratia ambasadorului Romaniei la Roma, exprimata in scrisoarea adresata directorului ziarului "Il Tempo" si publicata miercuri, 4 octombrie, de cotidian. Ambasadorul Italiei la Bucuresti a subliniat extraordinara integrare a majoritatii membrilor comunitatii romanesti si a cerut sa i se confere articolului din "Il Tempo" importanta unui episod izolat. El a subliniat ca trebuie "sa ne concentram pe perspectivele tot mai importante ale integrarii celor doua comunitati - romaneasca in Italia si italiana in Romania. Foarte importanta, a subliniat Daniele Mancini, ramane atentia politica acordata luptei impotriva migratiei clandestine, fiind amintita excelenta colaborare bilaterala existenta in sectorul luptei impotriva criminalitatii organizate si a controlului fluxurilor migratorii.
Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Daniele Mancini, a organizat, miercuri, o conferinta de presa pentru a ilustra amplul program cultural "Octombrie italian" ce va culmina, la sfarsitul lunii, cu saptamana italiana, manifestare care va cuprinde o serie de evenimente muzicale, teatrale si artistice. In acest context se va sarbatori si implinirea a 1900 de ani de cand dateaza "Dacia Romana". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.