Conducerea Baroului Constitutional Cluj a fost trimisa in judecata de Parchetul Judecatoriei Cluj-Napoca, fiind acuzata de exercitarea profesiei de avocat in mod ilegal. Decanul Baroului Constitutional din Cluj, Marcel Holunga, respectiv prodecanul T
Conducerea Baroului Constitutional Cluj a fost trimisa in judecata de Parchetul Judecatoriei Cluj-Napoca, fiind acuzata de exercitarea profesiei de avocat in mod ilegal. Decanul Baroului Constitutional din Cluj, Marcel Holunga, respectiv prodecanul Tiberiu Kovacs sunt acuzati de Parchetul Judecatoriei Cluj-Napoca de exercitare fara drept a unei profesii, respectiv profesia de avocat. Tudor Radian Kreiszer, purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Cluj-Napoca, a declarat ca cei doi nu au dobandit in mod legal calitatea de avocat, iar "auto-intitulatii" decan, respectiv prodecan al Baroului Constitutional Cluj au exercitat profesia de avocat din 2004 pana in prezent fara a avea calitatea de avocati inscrisi intr-un barou si pe tabloul avocatilor vreunui barou. Impotriva celor doi au depus sesizari decanii barourilor traditionale din Cluj, Salaj si Harghita, judete in care Holunga si Kovacs si-au exercitat profesia de avocat.
Razbunare
Marcel Holunga, decanul Baroului Constitutional din Cluj, a declarat, conform Mediafax, ca trimiterea sa in judecata este o "razbunare". El a sustinut ca baroul pe care il conduce functioneaza legal si are toate actele constitutive. Holunga a spus ca mai multe instante din Romania au dat dreptate baroului pe care il conduce, iar in doua cauze a dat in judecata statul roman la CEDO deoarece nu a fost acceptat in instanta.
Avocatii din mai multe zone ale tarii au anuntat, in urma cu doua zile, ca intra in greva generala in semn de protest fata de neeliminarea avocatilor clandestini, constituiti in barouri paralele. De asemenea, reprezentantii Uniunii Avocatilor din Romania au solicitat o audienta procurorului general pentru data de 9 octombrie. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.