Nationala Romaniei a sustinut miercuri seara, pe Stadionul "Steaua", un joc-scoala cu echipa a doua a clubului din Ghencea, de care a trecut cu 9-0 (5-0). In prima repriza, cand au jucat cei care probabil vor fi titulari maine seara, la meciul cu Be
Nationala Romaniei a sustinut miercuri seara, pe Stadionul "Steaua", un joc-scoala cu echipa a doua a clubului din Ghencea, de care a trecut cu 9-0 (5-0). In prima repriza, cand au jucat cei care probabil vor fi titulari maine seara, la meciul cu Belarus, a surprins aparitia lui Chivu ca mijlocas defensiv, dupa ce acesta si-a inceput ca fundas stanga cariera sub tricolor, iar de patru ani a jucat numai aparator central. Piturca nu pare, asadar, dispus sa riste titularizarea, alaturi de Rosu, care a confirmat pe acest post in partida cu Bulgaria, a unuia dintre cei doi "inchizatori" de meserie din lot, Ovidiu Petre si Costin Lazar. Primul nu este la parametri fizici maximi, selectionerul fiind chiar criticat de Cosmin Olaroiu ca l-a selectionat, in loc sa-l lase la Steaua sa urmeze un program special, iar celui de-al doilea ii lipseste experienta, avand doar doua selectii, desi a impresionat in acest debut de sezon atat in campionat cat si in Cupa UEFA. Fortat de absentele mult mai consacratilor Radoi, Codrea, D. Munteanu, chiar Margaritescu, selectionerul, care a dat gres cu folosirea lui Maftei pe acest post in meciul cu Bulgaria, pare tentat sa-l incerce pe capitan pe acest post. In rest, nici o surpriza, echipa fiind cea preconizata: D. Coman - Badoi, Tamas, Ghionea, Rat - Chivu, Rosu - Fl. Petre, Dica, Mutu - Marica. In aceasta formula, Nationala a reusit cinci goluri cu Steaua II, marcatori Rosu, Dica (2) si Mutu (20). Dupa pauza, Piturca a schimbat intreaga echipa, jucand in formula M. Popa - P. Marin, Goian, St. Radu, Pulhac - Ov. Petre, C. Lazar - Nicolita, Cocis, Buga - Cl. Niculescu. Atacantul dinamovist si-a pastrat apetitul ofensiv din campionat, reusind un hatt-trick, iar Buga a inchis tabela la 9-0. Un test putin relevant pentru selectioner, tinand cont de valoarea adversarului, care joaca in Liga a III-a, singurul avantaj fiind acela ca Nationala a luat primul si singurul contact cu terenul pe care se va juca meciul de maine seara, cu Belarus. Asta pentru ca Piturca pastreaza traditia de a nu face antrenamentul oficial la ora jocului, in preziua partidei, acesta fiind programat astazi, la ora 11, la Mogosoaia. Ieri a fost prevazuta tot o singura sedinta de pregatire, de la ora 17, iar in restul timpului "tricolorii" au urmarit imagini cu nationala Belarusului. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.