Pe cat de ingrozitoare a fost experienta tinerei austriece Natascha Kampusch, sechestrata opt ani de un bolnav mental, pe atat de socanta este povestea asemanatoare a unei fete din Ungaria, tinuta in captivitate de propriul tata. Serviciile soc
Pe cat de ingrozitoare a fost experienta tinerei austriece Natascha Kampusch, sechestrata opt ani de un bolnav mental, pe atat de socanta este povestea asemanatoare a unei fete din Ungaria, tinuta in captivitate de propriul tata.


Serviciile sociale din Budapesta au fost sesizate de mama unei tinere de 27 de ani si au aflat ca fata a fost sechestrata timp de 13 ani in apartamentul familiei, aflat intr-un cartier central din Budapesta. In toti acesti ani, ""tatal"", gardian la o inchisoare, a batut-o, a umilit-o si a violat-o, uneori chiar de fata cu mama ei. Femeia nu-i putea tine partea, fiind grav bolnava si imobilizata la pat, din cauza batailor pe care le-a primit, la randul ei, relateaza cotidianul Le Figaro. ""Nu vrem sa dam foarte multe detalii, pentru a o proteja (...) Fiind mereu traumatizata, fata vorbeste cu greutate si nu intelegem tot ce ne spune"", explica Gedeon Andor, directorul Serviciilor de intrajutorare a familiilor. Chiar daca a pierdut contactul cu exteriorul, dupa moartea sotului sau, care a survenit in urma cu cateva luni, mama ""Nataschei de la Budapesta"" s-a gandit sa rupa tacerea si sa vorbeasca despre cumplitul secret inainte sa moara. In prezent, cele doua sunt supuse unui intens tratament psihiatric.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.