Presedintele Traian Basescu a spus ieri despre un ziarist ca este ""gaozar"", potrivit Mediafax. Remarca a fost facuta de seful statului intr-o discutie cu Radu Timofte si cu George Maior, in timp ce acestia din urma il conduceau spre iesirea din sed

Presedintele Traian Basescu a spus ieri despre un ziarist ca este ""gaozar"", potrivit Mediafax. Remarca a fost facuta de seful statului intr-o discutie cu Radu Timofte si cu George Maior, in timp ce acestia din urma il conduceau spre iesirea din sediul SRI, dupa ceremonia de instalare a noului director in functie. Apelativul a fost auzit si de ziaristul cu pricina, dar si de alti doi colegi ai acestuia. Totul a plecat de la o afirmatie a presedintelui, care a spus, la finalul declaratiilor de presa, ca detine o informatie, inca neverificata, dar care in urmatoarele zile ar putea fi verificata, conform careia in SRI nu mai exista nici un fost ofiter al Directiei I a Securitatii si mai exista doar un singur fost ofiter din Directia VI, dar acesta isi va depune, probabil, in curand cererea de iesire la pensie. ""A fost un efort, nu jucarie"", a mai spus seful statului.

Ziaristul Ovidiu Zara l-a intrebat pe presedinte daca din afirmatia sa se poate intelege ca in SRI nu mai sunt ofiteri ai fostei Securitati. Presedintele Traian Basescu a raspuns: ""Daca aveti nevoie de un titlu pentru editia de maine, deja il aveti"". Dupa care Basescu impreuna cu Timofte si Maior au coborat scarile spre iesirea din sediul SRI. Cei mai multi dintre ziaristi au ramas in locul unde se facusera declaratiile, insa in spatele celor trei a coborat si Ovidiu Zara, alaturi de alti doi jurnalisti. Zara a povestit ulterior ca, in timp ce cobora scarile, presedintele Basescu le-a spus lui Timofte si lui Maior: ""Cate un gaozar da€™asta crede ca ne poate intinde capcane in modul asta"". Afirmatia a fost auzita si de ceilalti doi ziaristi care se aflau in spatele presedintelui, precum si de un cameraman. Ziaristul care ii adresase intrebarea in conferinta de presa s-a simtit vizat si i-a spus lui Basescu: ""Generoasa remarca, domnule presedinte!"". Iar seful statului i-a raspuns: ""Alta remarca nu am sa va fac. Nu mai incercati sa intindeti capcane de genul asta"".

CEREMONII DE INSTALARE LA SRI SI SIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.