Procurorii DNA par sa o tina din esec in esec in privinta arestarilor pe care le cer instantei in cazurile de mare coruptie.

Dupa eliberarile vamesilor de la Otopeni si ale ofiterilor SRI Soare si Dumitrache, noua judecatori ai instantei supreme au decis ieri ca procurorul Ioan Ciofu, de la Parchetul Curtii de Apel Iasi, si femeia de afaceri Maricica Iovita, acuzati de luare si dare de mita, pot fi cercetati in libertate. Incarcerarea celor doi a fost inlocuita cu interdictia de a parasi tara, dupa un adevarat spectacol de pledoarii si denuntari ale practicilor DNA. Inculpatii, audiati separat, si-au sustinut nevinovatia si au dezvaluit in fata celor noua judecatori povestea care sta la baza acuzatiilor aduse de anchetatori. Maricica Iovita a povestit judecatorilor ca a fost alaturi de familia Ciofu ca prietena, din momentul in care sotia procurorului a fost diagnosticata cu o boala incurabila. ""Nu i-am ajutat niciodata cu bani, pentru ca nu aveau nevoie"", a sustinut Iovita, acuzata ca l-ar fi mituit pe Ciofu pentru ca acesta sa-l puna sub acuzare pe Adrian Porumboiu.

ACUZE. La randul sau, procurorul Ciofu, vadit socat de situatia in care se afla, in unele momente chiar plangand, a declarat judecatorilor ca nu-si mai doreste altceva decat sa apuce sa-si dovedeasca nevinovatia. El si avocatii sai au denuntat modalitatea in care anchetatorii DNA au desfasurat ancheta si lipsa probelor care sa justifice arestarea preventiva. Ciofu a povestit ca atunci cand a fost adus la miezul noptii in fata anchetatorilor, a cerut doua zile sa-si poata angaja un avocat. In schimb, fostii sai colegi i-au adus un aparator din oficiu si ""au inceput sa tipe la mine si sa bata cu pumnul in masa cand mi-am rezervat, in aceste conditii, dreptul de a tacea"". Potrivit procurorului, scopul acestui caz este ""mentinerea imaginii DNA cu orice pret"". ""Am lucrat doi ani acolo si stiu care este mentalitatea. Sa-l chemam pe ala sau sa facem aia doar ca sa aratam lumii cine suntem"", a spus Ciofu.