Victor Piturca, antrenorul Nationalei, a anuntat ieri ca le-a cerut jucatorilor sa fie foarte atenti la cativa dintre jucatorii reprezentativei din Belarus, pe care "tricolorii" o vor intalni sambata, in Ghencea, in preliminariile Euro 2008. "Belarus
Victor Piturca, antrenorul Nationalei, a anuntat ieri ca le-a cerut jucatorilor sa fie foarte atenti la cativa dintre jucatorii reprezentativei din Belarus, pe care "tricolorii" o vor intalni sambata, in Ghencea, in preliminariile Euro 2008. "Belarus este o echipa imprevizibila care dispune de trei-patru jucatori valorosi si de aici poate veni pericolul. Acestia sunt in atentia noastra si trebuie facut marcajul foarte atent", a spus Piturca, vizand compartimentul ofensiv al ex-sovieticilor, in care iese in evidenta Aleksandr Hleb, jucator la Arsenal. Piturca a precizat ca, din ultimele informatii pe care le-a primit, antrenorul reprezentativei Belarusului, Iuri Puntus, va incepe partida de la Bucuresti cu portarul Vladimir Gaev, de la Dinamo. "Astazi ne-au parvenit ultimele informatii din echipa Belarusului. Hamutovski s-a accidentat, iar antrenorul va incepe cu Gaev. Este un portar bun, care a jucat titular in ultimul timp si a aparat bine, chiar daca a gresit la acea faza (n.r. golul primit in partida cu Xanthi, din cadrul mansei retur a primului tur al Cupei UEFA)", a mentionat selectionerul. Victor Piturca a afirmat ca le-a acordat o atentie deosebita jucatorilor sai care nu traverseaza cea mai buna forma. "Am avut pe aceasta tema o discutie cu jucatorii care in ultimul timp nu au dat randamentul cu care eram obisnuiti. Alta e insa concentrarea cand vii la echipa nationala", a mai spus antrenorul, recunoscand, astfel, ca pentru partida cu Belarus a apelat si la jucatori care nu se afla intr-o forma sportiva foarte buna. Piturca a explicat si care este regimul de cantonament impus "tricolorilor" la Mogosoaia, dupa incidentele de la Constanta. "Daca vine un prieten al unui fotbalist, cu o problema, de ce sa nu intre? Paza in jurul echipei nationale a fost foarte buna si la Constanta, doar ca acolo era un hotel public, unde intra cine vroia, iar aici este un hotel cu circuit inchis. La Constanta nu s-a intamplat nimic deosebit. Avem noi darul de a descoperi personaje de genul asta", a spus Piturca, facand referire la Gigi Grosu, chelnerul constantean care a afirmat ca a fost batut de Mutu chiar in camera sa la precedentul cantonament al Nationalei.
Reprezentativa avea programat aseara un joc-scoala cu echipa a II-a a Stelei, iar astazi si maine este programat cate un antrenament. Piti a facut un apel la fani, sa vina la stadion, sambata, la ora 20,15, si sa faca o atmosfera asemanatoare cu cea pe care a vazut-o pe viu la meciul dintre Steaua si Lyon, din grupele UEFA Champions League.
Radu Stefan, laudat de toata lumea
Selectionerul Victor Piturca s-a declarat incantat de evolutiile lui Radu Stefan, jucator pe care l-a chemat in premiera la Nationala. "S-a integrat foarte bine. Are o personalitate foarte puternica, ceea ce e foarte important, si cred ca o sa ajunga un mare fotbalist. A avut emotii doar cand a venit in mijlocul grupului", a afirmat Piturca.
La randul sau, Cristi Chivu (foto), capitanul "tricolorilor" a avut cuvinte frumoase pentru fundasul de 19 ani din "Groapa". "E un jucator tanar, valoros, care, deocamdata, acumuleaza experienta si are nevoie de meciuri internationale. E un jucator de viitor. Are personalitate si il va ajuta foarte mult in viitor. E un jucator bun, foarte bun pentru varsta lui. Il ajuta si un fizic impunator, pe care nu stiu daca eu, la 19 ani, il aveam", a spus Chivu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.