Politistul doljean Nicolae Ioan Nitu a fost retinut sub acuzatia de trafic de influenta pe langa conducerea Rompetrol. Ramificatiile cazului duc la Paul Jerbas, fost secretar general al Guvernului, potrivit unor surse judiciare. Ofiterii Directi

Politistul doljean Nicolae Ioan Nitu a fost retinut sub acuzatia de trafic de influenta pe langa conducerea Rompetrol. Ramificatiile cazului duc la Paul Jerbas, fost secretar general al Guvernului, potrivit unor surse judiciare.

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Dolj si Olt impreuna cu procurorii Parchetului Tribunalului Olt l-au retinut ieri pe agentul de politie Nicolae Ion Nitu, din cadrul IJPF Dolj - Punctul de Frontiera Aeroportul Craiova, pentru coruptie.

DENUNTUL. El a fost denuntat la 29 august de una dintre persoanele care i-au dat bani, un cetatean din judetul Olt. Omul s-a autodenuntat ca in august a.c. i-a dat 1.500 de euro politistului ""pentru a interveni pe langa conducerea Rompetrol si pentru a-i facilita angajarea sotiei in cadrul acestei societati"", potrivit comunicatului DGA. ""Din discutiile purtate cu denuntatorul a rezultat faptul ca agentul de politie a pretins si primit diverse sume de bani de la mai multe persoane de pe raza judetului Olt pentru a le facilita angajarea la Regionala CFR Rompetrol sau la alte institutii.""

ANCHETA. Ofiterii DGA au anuntat de indata procurorul competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt si, ""la data de 03.10.2006, a fost organizata o actiune de catre cadrele Directiei Generale Anticoruptie - Dolj si Olt pentru identificarea tuturor persoanelor de la care agentul de politie a pretins si primit bani si efectuarea de probe in cauza"", se arata in comunicat. In urma anchetei desfasurate, au fost identificate si audiate noua persoane care au depus denunt impotriva agentului de politie pentru oferirea unor sume de bani. Concret, politistul Nitu a fost uns, in total, in perioada mai-septembrie a.c. cu 12.500 de euro si 9.000 RON. El a fost audiat miercuri si retinut pentru 24 de ore, sub acuzatia de trafic de influenta in forma continuata (noua cazuri), iar ieri a fost dus la Tribunalul Olt cu propunerea de arestare preventiva.

RAMIFICATII. ""Ofiterii DGA - Dolj continua cercetarile pentru fapte identice comise in perioada 2003-2005 si pentru stabilirea intregii activitati infractionale"", se arata in comunicatul DGA. Surse din cadrul Ministerului Public au dezvaluit pentru Jurnalul National ca agentul Nitu a fost monitorizat, pe caile legale specifice, inca de la inceputul acestui an. Potrivit unor date obtinute in cadrul acestei monitorizari, procurorii au descoperit ca Nitu a avut complici care ar fi intervenit pentru angajarea ""solicitantilor"" datatori de spaga. Sursele citate ne-au precizat ca ramificatiile acestui caz duc pana la Paul Jerbas, fost secretar general al Guvernului. Oficial, Parchetul nu a facut nici o precizare, ancheta desfasurandu-se in regim de confidentialitate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.