Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat, ieri, ca principalul obiectiv al delegatiei Romaniei la Campionatele Mondiale din Danemarca, programate sa se desfasoare la Aarhus, intre 13-21 octombrie, il constituie obtinere
Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat, ieri, ca principalul obiectiv al delegatiei Romaniei la Campionatele Mondiale din Danemarca, programate sa se desfasoare la Aarhus, intre 13-21 octombrie, il constituie obtinerea calificarii directe la urmatoarea editie a competitiei de la anul. Adica clasarea ambelor team-uri tricolore printre primele 24. Stoica a precizat ca la nivelul loturilor are loc un schimb firesc de generatii si poate de aceea aspiratiile Romaniei la aceasta intrecere par modeste, oficialul nostru apeland la o comparatie cu echipa de fotbal Dinamo Bucuresti. "De aceasta data nu trebuie sa ne gandim la o gramada de medalii. Mergem cu doua echipe, la feminin si masculin, iar daca din lotul baietilor absenteaza trei medaliati mondiali, la fete echipa este debutanta la o competitie de asemenea anvergura. Ma intreb: Ce s-ar intampla daca, de maine, echipa de fotbal Dinamo Bucuresti ar juca cu juniorii? Ce rezultate ar mai avea? Asa trebuie vazute lucrurile si in cazul nostru. Este un schimb de generatii si, tocmai de aceea, obiectivul principal la CM din Danemarca este ca ambele echipe sa obtina calificarea directa la urmatoarea editie, cea din 2007", a afirmat Stoica.
Cum intrecerea de anul viitor are o conotatie deosebita ea reprezentand si criteriu de calificare pentru JO, Stoica a adaugat ca Romania va putea participa la Beijing doar in urma unor calificari individuale, in cazul in care nu va obtine accederea directa la competitia olimpica. "La Jocurile Olimpice se vor califica direct doar primele 12 echipe clasate la Campionatele Mondiale din 2007. Daca nu vom reusi sa ne formam echipele si sa avem evolutii bune in 2007, calificarea la JO de la Beijing va putea fi obtinuta doar individual, nu ca echipe", a explicat Stoica.
Chiar si in aceste conditii FRG spera sa obtina un numar de medalii prin gimnastii titrati ai team-urilor. "La masculin, Marian Dragulescu, Razvan Selariu, Flavius Koczi, Dan Potra si chiar Daniel Popescu pot lupta pentru obtinerea a una-doua medalii. La feminin va fi mai greu. Ne asteptam sa urce pe podium Sandra Izbasa si Steliana Nistor, deci tot cam una-doua medalii", a incheiat Stoica; el va pleca maine spre Danemarca, in timp ce delegatia va face deplasarea la Aarhus duminica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.