96% din scolile Uniunii Europene sunt conectate la internet. In tara nostra, cota este de doar 68%. In invatamantul preuniversitar romanesc sunt 8.531 de unitati de invatamant cu personalitate juridica, la care se adauga 1.836 de scoli arondat

96% din scolile Uniunii Europene sunt conectate la internet. In tara nostra, cota este de doar 68%.

In invatamantul preuniversitar romanesc sunt 8.531 de unitati de invatamant cu personalitate juridica, la care se adauga 1.836 de scoli arondate. Avem 6.359 de scoli cu elevi pana in clasa a opta, din care 4.698 sunt legate la internet. Licee si scoli de arte si meserii sunt 2.382, toate avand acces la internet, potrivit Directiei de statistica a Ministerului Educatiei. Numarul gradinitelor este de 1.626, dar nu exista date centralizate privind accesul lor la internet. Prin urmare, din cele 10.367 de unitati, 7.080 sunt conectate la internet. Asta inseamna un procent de 68%.

STUDIU. Comisia Europeana a publicat studiul ""Reperele accesului si folosirii tehnologiilor informatiei si comunicatiilor in scolile europene 2006"". In medie, 96% din scolile europene sunt conectate la internet. O concluzie importanta este ca, inainte cu trei luni de terminarea programului eLearning al UE, doar 67% dintre scoli dispun de o conexiune internet broadband (de mare viteza), inregistrandu-se diferente majore intre statele membre. Cea mai slaba performanta este inregistrata de departe de Grecia, 13% din scoli au acces la internet de mare viteza, in timp ce scandinavii, alaturi de Malta, Estonia (membri noi) si Olanda, depasesc nivelul de 90%. In medie, in Uniunea Europeana, zece elevi impart un computer, fata de patru in cazul SUA. Lideri sunt Danemarca, Norvegia si Olanda.

Un program cu acelasi scop a fost lansat si in Romania de Ministerul Educatiei si Cercetarii: SEI (Sistemul Educational Informatizat) se afla in etapa a 4-a, 2005-2008. Tot in aceasta perioada se desfasoara un proiect similar numai pentru mediul rural.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.