Casa Corpului Didactic din Bucuresti a lansat ieri, cu o zi inainte de celebrarea "Zilei Educatiei", oferta de formare si perfectionare a cadrelor didactice pentru anul scolar 2006-2007. Astfel, cele 80 de cursuri oferite de CCD acopera o arie vasta
Casa Corpului Didactic din Bucuresti a lansat ieri, cu o zi inainte de celebrarea "Zilei Educatiei", oferta de formare si perfectionare a cadrelor didactice pentru anul scolar 2006-2007. Astfel, cele 80 de cursuri oferite de CCD acopera o arie vasta de domenii, 9 dintre ele fiind acreditate. "Oferta se adreseaza tuturor persoanelor din invatamant: invatatori, profesori, directori, inspectori etc. A fi profesor nu este usor, insa noile conditii si cerinte ne impun o permanenta pregatire. Vom invata de la formatorii pe care-i avem sa facem ca activitatea noastra in scoli sa se ridice la nivelul cerintelor Ministerului Educatiei si ale societatii", a declarat ieri, Aurelia Marincovici, profesor didactic metodist la CCD. "Obligatia perfectionarii o data la cinci ani se concretizeaza in acumularea creditelor, dar si prin atestatele de competenta profesionala. Astfel, pentru "Cursul de educatie economica si civica in invatamantul gimnazial si liceal" se acorda 30 de credite; "Managementul educational" are 90 de credite", a precizat directorul CCD, Diana Melnic. Celelalte cursuri acreditate sunt: Integrare europeana si proiecte internationale (25 de credite); Consiliere si orientare scolara (30 de credite); Protectia mediului, poluarea si metode de reducere a acesteia (30 de credite); Didactici moderne in fizica (30 de credite) Bazele instrumentatiei virtuale-LabVIEW (10 credite). Cele doua cursuri acreditate de MMSSF sunt de perfectionare pentru ocupatia Inspector resurse umane si <<Managementul resurselor umane>>. Costurile cursurilor de perfectionare sunt in mare parte subventionate de Ministerul Educatiei, prin Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Oferta CCD este prezentata pe CD va fi distribuita in fiecare scoala si gradinita prin intermediul formatorilor. De asemenea, lista cursurilor va fi disponibila, in curand, si pe site-ul oficial al CCD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.