PD ar fi de acord cu mentinerea premierului Tariceanu inca doi ani, pana la finalul mandatului sau, dupa mult doritele alegeri anticipate, a sustinut ieri public ministrul Radu Berceanu. Ministrul Radu Berceanu crede ca mai intelepte decat te

PD ar fi de acord cu mentinerea premierului Tariceanu inca doi ani, pana la finalul mandatului sau, dupa mult doritele alegeri anticipate,
a sustinut ieri public
ministrul Radu Berceanu.

Ministrul Radu Berceanu crede ca mai intelepte decat teoria presedintelui Traian Basescu cu un guvern minoritar dupa alegeri, dar cu alt premier, sunt tot alegerile anticipate. El a explicat ieri, la Targu-Mures, ca un nou scrutin acorda mai multe sanse mentinerii Aliantei D.A., aratand ca o asociere PD-PSD nu este ""mai viabila"" decat actuala formula PD-PNL. Ca atare, in incercarea de a-i convinge pe liberali sa fie de acord cu anticipatele, democratii ar fi promis chiar sa il mentina in functie pe premierul Tariceanu inca doi ani, pana la terminarea mandatului de acum, dupa care ar fi urmat un premier PD. ""Noi am facut toate incercarile ca sa convingem colegii si partenerii nostri de la PNL ca este o varianta castigatoare in primul rand pentru ei"", a declarat Berceanu. Promisiunea mai includea un raport de 1 la 1 pe liste si un nou protocol semnat de PD si PNL care sa prevada clar postul lui Tariceanu.

O problema insa: Traian Basescu! Presedintele a declarat de mai multe ori ca regreta ca l-a numit pe Tariceanu. Ieri, Basescu a spus despre propunerea democratilor ca este o optiune a PD pe care nu o discuta si cu care nu interfereaza: ""Nu au decat sa faca politica cum cred"".

PNL. ""Un asemenea document nu are acoperire, pentru ca premierul este desemnat de seful statului, iar acesta din urma nu este legat de nici o intelegere intre doua partide"", a fost reactia liberalului Puiu Hasotti, iar Crin Antonescu intareste: ""PD nu are calitatea sa angajeze raspunderea presedintelui"". Liberalii nici nu vor sa auda de o alta varianta decat aceea a continuarii mandatului lui Tariceanu pana in 2008. ""La cat de mult regreta ca l-a numit in 2004, nu cred ca ar risca sa mai regrete o data"", comenta ieri un liberal.

BORBELY, LA ASCUTIT CREIOANE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.