Incepand de ieri, generalul maior William L. Nash, de la Council on Foreign Relations, face o vizita in Romania, la invitatia Ambasadei SUA, pentru o serie de conferinte si intalniri cu oficialitati romane. Generalul William L. Nash, director al Cons
Incepand de ieri, generalul maior William L. Nash, de la Council on Foreign Relations, face o vizita in Romania, la invitatia Ambasadei SUA, pentru o serie de conferinte si intalniri cu oficialitati romane. Generalul William L. Nash, director al Consiliului Centrului pentru Actiune Preventiva din cadrul Consiliului pentru Relatii International (Council on Foreign Relations) din Washington D.C., a acordat un interviu in exclusivitate pentru ziarul ZIUA, ce urmeaza sa fie publicat zilele urmatoare. Generalul Nash are o experienta exceptionala in operatiile de mentinere a pacii, atat pe postul de comandant in Bosnia-Hertegovina, cat si ca administrator civil pentru ONU in Kosovo. El a servit timp de 34 de ani si este veteran al razboiului din Vietnam si al operatiunii Furtuna in Desert. De cand a trecut in rezerva, in 1998, Nash este profesor la diverse universitati de prestigiu si, totodata, consultant militar. Nash va conferentia la mai multe institutii din Bucuresti si din tara, printre care Institutul Diplomatic Roman, Colegiul de Aparare si Universitatea Nationala de Aparare si va avea intalniri la Presedintie, Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Externe. Partenerul ambasadei la organizarea acestui program este Institutul Diplomatic Roman, unde, de altfel, generalul Nash va sustine o serie de conferinte, cu temele "In the Wake of War: Post Conflict Reconstruction", "The Balkans: Present and Future" si "The United States, Iraq and the Middle East". (V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.