Cum sunt organizati arbitrii italieni - masuri de aplicare si la noi
Precum aratam in alta pagina sportiva a ziarului nostru, ieri s'a intors in Capitala, venind de la Milano, d-l Denis Xifando care a condus matchul Ambroziana - Kispest.
D-sa a folosit aceasta vizita pentru a studia felul cum sunt organizati arbitrii din Italia. D-l Mauro, cunoscutul oficial italian, i-a pus la dispozitie un bogat material din care presedintele comisiei centrale de arbitri, a retinut multe pentru o organizatie similara la Bucuresti.
Astfel, d-sa a ramas placut impresionat de atentia care se da ocupatiei zilnice a arbitrilor, dupa terminarea lucrului. Arbitrii milanezi sunt stransi la sediu, care sunt un soi de cluburi, unde se tin conferinte in materiale de arbitraj, se dau serate pentru familiile arbitrilor, iar pentru distractii li se ofera o sala de biliard si o bogata biblioteca.
Evident ca pentru un organizator de talia d-lui Xifando, asemenea amanunte sunt de mare pret si probabil va incerca sa le aplice si in Romania. In ceea ce priveste delegarea arbitrilor in Italia, se face totul in mod secret si dupa o practica de cativa ani s'a ajuns la rezultate excelente. Asa ca si la noi se va impamanteni acest obicei, care pune arbitrii deasupra oricaror suspiciuni si la adapostul oricaror tentatii.
Vom trai si vom vedea minunea!
ZIUA, 5 octombrie 1938