Nou-nascutul disparut saptamana trecuta de la sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova a fost gasit, in noaptea de marti spre miercuri, in gangul spitalului CFR, dupa ce o femeie a dat un telefon la serviciul de urgenta 112, indic
Nou-nascutul disparut saptamana trecuta de la sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova a fost gasit, in noaptea de marti spre miercuri, in gangul spitalului CFR, dupa ce o femeie a dat un telefon la serviciul de urgenta 112, indicand locul in care copilul a fost lasat. Persoana respectiva, care a refuzat sa-si decline identitatea, a spus ca baietelul a fost abandonat intr-un gang al Spitalului CFR din municipiu. Serviciul de urgenta 112 a fost din nou apelat zece minute mai tarziu, de aceiasi femeie, pentru a anunta inca o data abandonul nou-nascutului. "La ora 01.14, o persoana de sex feminin a anuntat la serviciul 112 ca a fost abandonat un copil pe scara de la Spitalul CFR. Pentru a fi cat mai credibil, apelul a fost repetat de persoana respectiva", a declarat comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, comisarul Georgel Enescu. Potrivit cadrelor medicale care au ajuns la fata locului, baietelul este sanatos. Pentru a recunoaste copilul, la serviciul de urgenta a fost chemata asistenta care l-a avut sub observare pe copil la maternitate si care a fost sanctionata administrativ de conducerea unitatii. "La 03.20 am fost chemata la urgenta pentru a identifica copilul. Nu a fost nicio problema pentru ca l-am recunoscut dupa problema pe care o are la ochi. Copilul este sanatos, este stabil termodinamic, a fost spalat si ingrijit. Ne-am linistit, acum ca baietelul este in viata", a declarat aceasta.
Intr-un centru de plasament
Parintii bebelusului au aflat de la cadrele medicale ca nou-nascutul va ajunge intr-un centru de plasament. Marinela Urata, mama copilului, a venit insotita de sotul sau sa-si ia copilul acasa. Aceasta a recunoscut ca a vrut sa-si abandoneze baietelul, nascut prematur in luna iulie. "Voiam sa-l abandonez pentru ca mai am si alti copii de crescut. Nu aveam cum sa-l crestem si pe asta. Dar acum avem vaca pe care am luat-o cu banii de la banca si avem cu ce sa-l crestem", a afirmat femeia, citata de Mediafax. Familia Urata a aflat vestea gasirii copilului sau de la televizor. "Nu-i vom lasa sa-l ia acasa pentru ca nu au conditii normale sa-l creasca. Copilul a fost bine ingrijit la cel care l-a luat din spital. I-a dat lapte praf, l-a spalat si l-a imbracat foarte bine", a precizat seful Sectiei de Pediatrie din cadrul SJU Craiova, Eva Nemes. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.