La mai bine de sase ani dupa ce-si anuntase retragerea din lumina reflectoarelor, actrita si cantareata americana Barbra Streisand s-a decis sa revina pe scena si nu oricum, ci in cel mai mare turneu al sau din cariera, relateaza Reuters, citata de Rompres.
Barbra Streisand, care are acum 64 de ani, si-a motivat revenirea pe scena prin dorinta de a strange fonduri pentru cauzele caritabile la care contribuie prin intermediul propriei fundatii umanitare "Acesta este principalul motiv pentru care imi voi relua concertele", a declarat ea pentru revista O, apartinand lui Oprah Winfrey. Ultimele concerte ale legendarei soliste au fost organizate in urma cu zece ani.
Conform unei surse din anturajul vedetei, Streisand doreste sa doneze 10 milioane de dolari din castigurile ce vor fi inregistrate din noul turneu de 20 de concerte din 16 orase. Banii se vor indrepta spre sustinerea cercetarii in domeniul protectiei mediului, educatie si sanatate. Preturile unui bilet la unul dintre concertele Barbrei Streisand vor varia intre 100 si 750 de dolari.
"Este o personalitate emblematica a showbizului", comenteaza Ray Waddell de la revista Billboard "Un turneu al ei este ca o finala Super Bowl a concertelor. Nu ai multe sanse de a o vedea pe Barbra Streisand live. Ea nu pleaca in turnee foarte frecvent, iar cand porneste intr-un turneu numarul de concerte este foarte mic", a mai adaugat el.
Barbra Streisand este una din cele mai bine vandute cantarete din America, cu vanzari de peste 71 de milioane de albume. Ultimul sau produs discografic, albumul "Guilty Pleasures", datand din 2005, i-a adus vedetei cel de-al 50-lea disc de aur din cariera.
In afara carierei muzicale, Streisand are si o fabuloasa cariera cinematografica, castigand mult ravnitul Oscar inca de la filmul ei de debut, din 1968, musicalul "Funny Girl" (a impartit Oscarul pentru cea mai buna actrita din acel an cu un monstru sacru al cinematografiei, Katharine Hepburn si filmul sau "The Lion in Winter"). Cariera cinematografica i-a mai adus lui Streisand un raft intreg de premii Tony, Emmy si Grammy. (D.V.)