Deputatul Aurelian Pavelescu (foto), vicepresedintele PNTCD, ne-a declarat ca: "Rezolutia Guvernului este contrara recomandarilor ministrului Ungureanu in sensul ca solicita oprirea lucrarilor, cu toate ca ministrul a cerut evitarea pronuntarii asupr
Deputatul Aurelian Pavelescu (foto), vicepresedintele PNTCD, ne-a declarat ca: "Rezolutia Guvernului este contrara recomandarilor ministrului Ungureanu in sensul ca solicita oprirea lucrarilor, cu toate ca ministrul a cerut evitarea pronuntarii asupra solicitarii Bisericii Catolice de sistare a lucrarilor. Nu inteleg ce interese apara ministrul de Externe care nu are responsabilitati de control asupra legalitatii lucrarilor in plan intern, pozitia sa expusa in nota fiind favorabila investitorilor. Prin pozitia sa, ministrul de Externe respinge in mod implicit solicitarea Vaticanului de sistare a lucrarilor pana la momentul unei hotarari judecatoresti definitive. Se pare ca strategia ministrului coincide cu ca a investitorilor de a pune Vaticanul in fata faptului implinit, protejand continuarea zi si noapte a lucrarilor fara a se astepta hotararea judecatoreasca. Pozitionarea ministrului de Externe impotriva intereselor Vaticanului in mod oficial in plan intern reprezinta colapsul diplomatiei romane care isi va pierde orice influenta in tarile catolice si din Uniunea Europeana. Ministrul Ungureanu este dator sa explice de ce nu a recomandat sistarea lucrarilor pana la judecarea cauzei care este tergiversata in mod vadit de instante. Ruptura dintre ministru si Guvern, care cauta solutii de sistare compromite si mai mult imaginea d-lui Ungureanu. Reactia Bisericii Catolice impotriva ministrului Ungureanu confirma pozitia mea si cer Guvernului sa ia masuri urgente pentru a se evita ca Sanctitatea sa Papa Benedict al XVI-lea sa se pronunte public asupra situatiei catedralei Sfantul Iosif, ceea ce ar reprezenta un dezastru pentru relatiile externe ale Romaniei".
Presedintele Comisiei pentru abuzuri din Camera Deputatilor, Tudor Mohora, ne-a declarat ca "Am avut o audiere in cursul acestei saptamani la dl Adrian Vierita, secretar de stat, privind nota MAE. Acolo parea ca MAE incearca o situatie de escamotare a problemei si vrea sa dea o linie de conduita. Spre surprinderea noastra Vierita ne-a adus o copie dupa sarcina stabilita in sedinta de Guvern din 13 septembrie prin care se cere Inspectoratului de Stat pentru Constructii sa sisteze lucrarile. Maine (azi, n.red.) ne vom exprima punctul de vedere intr-o conferinta de presa privind gestiunea acestei probleme de catre Guvern, inclusiv pozitia Inspectoratului de Stat pentru Constructii". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.