Zonele rurale, in prezent neglijate de institutiile bancare, ar putea reprezenta un potential important pentru banci, gratie fondurilor europene care vor fi alocate postaderare pentru agricultura. In acest moment, singura banca ce are dezvoltata o re
Zonele rurale, in prezent neglijate de institutiile bancare, ar putea reprezenta un potential important pentru banci, gratie fondurilor europene care vor fi alocate postaderare pentru agricultura. In acest moment, singura banca ce are dezvoltata o retea de unitati inclusiv in zonele rurale este Casa de Economii si Consemnatiuni. Aceasta are la nivel national aproximativ 800 de agentii rurale. Posibila migratie a bancilor la sate depinde insa foarte mult de strategiile si programele ce vor fi gandite de autoritati.
"tinand cont de faptul ca postaderare vor fi alocate fonduri importante agriculturii, bancile isi vor indrepta atentia si catre zonele rurale", ne-a declarat Dumitru Popescu, membru in Consiliul de Administratie (CA) al BRD.
Ca acest lucru se va intampla anul viitor, peste trei sau cinci ani, nimeni nu poate insa stima. "Numarul de ani in care acest deziderat va putea fi realizat va depinde in mod hotarator de existenta unor politici guvernamentale viabile de dezvoltare a zonelor rurale - politici care pana in prezent au fost absente - si de succesul implementarii politicilor respective, considera Mihai Bogza, presedintele Consilului de Administratie al Bancpost.
Dupa clienti, oriunde ar fi acestia
Nici BRD nu are deocamdata stabilita o strategie in acest sens. "Facem insa evaluari, calcule de eficienta, in functie de care vom lua in calcul posibilitatea extinderii in zonele rurale", ne-a mai precizat Dumitru Popescu, membru in Consiliul de Administratie (CA) al BRD. Iar daca se demonstreaza ca zonele rurale prezinta potential pentru institutiile bancare, acestea vor alege varianta "migratiei".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.