Prezentarea materialului de urmarire penala din cazul Zambaccian a fost finalizata, astfel ca dosarul urmeaza sa fie trimis in instanta. Adrian Nastase si sotia sa, Dana, s-au prezentat, ieri, la Directia Nationala Anticoruptie unde au terminat de st
Prezentarea materialului de urmarire penala din cazul Zambaccian a fost finalizata, astfel ca dosarul urmeaza sa fie trimis in instanta. Adrian Nastase si sotia sa, Dana, s-au prezentat, ieri, la Directia Nationala Anticoruptie unde au terminat de studiat dosarul in care au fost pusi sub invinuire. Inainte de a intra in sediul DNA, fostul premier a precizat, referindu-se la chemarile sale repetate la Directia Nationala Anticoruptie, ca acest lucru i se pare o mare exagerare. De asemenea, Nastase s-a aratat "extrem de nemultumit" de modul in care s-au efectuat cercetarile si de modul in care procurorii au conexat sau disjuns anumite aspecte din dosar.
Ex-liderul PSD a parasit sediul DNA dupa aproximativ o ora. El a declarat ca a semnat un proces-verbal prin care a stabilit, impreuna cu procurorii anticoruptie, ca a fost finalizata prezentarea materialului de urmarire penala din dosarul Zambaccian. Nastase a explicat ca din acest dosar "au disparut" mai multe elemente, precum acuzatiile privind termopanele din Zambaccian, denunturile lui Fanel Pavalache si ale lui Genica Boerica, dar si faptele cercetate de DNA in legatura cu modul in care Ioan Melinescu a fost numit sef la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.
De asemenea, fostul presedinte al Camerei Deputatilor sustine ca aceasta cauza nu ar trebui sa se mai numeasca dosarul Zambaccian, ci "dosarul politic Adrian Nastase".
Ratiuni politice
Fostul premier a mai spus ca nu a mai cerut probe suplimentare in apararea sa, in aceasta faza a anchetei, dar ca va solicita aceste probe atunci cand dosarul va ajunge in instanta. "Sunt absolut convins ca rechizitoriul este pregatit si va fi trimis in instanta", a explicat Adrian Nastase, care a adaugat ca a cerut conexarea tuturor dosarelor sale "aflate in sertarele" procurorilor.
Acesta a acuzat din nou anchetatorii ca ar fi facut presiuni asupra unor martori si ca s-ar fi incercat reconvertirea unor invinuiti in martori, in schimbul unor "declaratii potrivite". Nastase a mai spus ca i s-a parut ciudat zelul procurorilor "in incercarea de a lua marturii de la doua sute de soferi care au carat afise electorale in campania electorala". "Atat eu, cat si familia mea suntem tarati in aceste procese pentru ratiuni politice", a conchis Adrian Nastase.
Sotia fostului premier, Dana Nastase, a parasit sediul DNA la aproximativ o jumatate de ora dupa Adrian Nastase. La iesire, ea a declarat ca a formulat obiectiuni cu privire la partea din dosar pe care nu a inteles-o si care se referea la circuite interbancare si acte contabile. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.