Grupul elvetian Xstrata a anuntat ieri ca va avea nevoie de numai 4,3 miliarde de euro pentru asimiliarea operatiunilor Falconbridge si nu de 5,5 miliarde de euro, asa cum se stabilise initial. Compania miniera Xstrata a preluat vara aceasta rivalul
Grupul elvetian Xstrata a anuntat ieri ca va avea nevoie de numai 4,3 miliarde de euro pentru asimiliarea operatiunilor Falconbridge si nu de 5,5 miliarde de euro, asa cum se stabilise initial. Compania miniera Xstrata a preluat vara aceasta rivalul canadian Falconbridge, specializat in extractia de nichel, in schimbul sumei de 20 de miliarde de dolari, in urma unei curse impotriva unui alt grup canadian, Inco. La preluare, Xstrata estimase ca, in vederea preluarii operatiunilor Falconbridge, va fi necesara o crestere de capital de 5,5 miliarde. Tot ieri, Xstrata a anuntat ca va emite aproximativ 235 de milioane de noi actiuni, la pretul de 1,265 de pence, iar acestea vor putea fi achizitionate in schimbul a 3 actiuni vechi Falconbridge. Acest pret reprezinta o reducere de 42,5% fata de cursul de la inchiderea Bursei de ieri. Reducerea cresterii de capital a fost explicata de directorul general de la Xstrata, Mick Davis, intr-un comunicat de presa: "Vigoarea fluxurilor de capital dinspre noua afacere si increderea in perspectivele viitoarelor activitati depasesc, dupa 6 saptamani de la achizitionarea activelor Falconbridge, previziunile noastre". El a mai adaugat ca aceasta schimbare acorda Xstrata o mai mare flexibilitate financiara in manevrarea cresterii portofoliului de active.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.